28 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: ”Toamna asta, iar ne cresc taxele ca să primească pensii speciale privilegiații țării”

Deputatul Daniel Blaga: ”Toamna asta, iar ne cresc taxele ca să primească pensii speciale privilegiații țării”

”Toamna asta, iar ne cresc taxele ca să primească pensii speciale privilegiații țării

Nici măcar nu se mai ascund, ne arată totul pe față, cu cinism – PSD, PNL, UDMR și AUR doar se prefac că taie pensiile speciale. De ce zic asta? Păi, dacă astăzi avem în plată 210 mii de pensii speciale, după noua lege vor fi în plată, ghiciți – tot 210 mii!

Uite așa, PSD, PNL, UDMR și AUR nu doar că nu respectă jalonul din PNRR și riscăm astfel să nu mai primim următoarea tranșă de bani (cea de-a treia), dar, cel mai important – NU corectează o nedreptate pentru români: în vreme ce românii care au muncit onest au calculată pensia în funcție de anii munciți și contribuția dată la stat, specialii au formula lor care le sigură venituri, la pensie, de zeci de ori mai mari.

Așa fostul premier Nicolae Ciucă se alege cu 18.000 lei, lunar, numai din pensie, deși pensia medie militară e în jurul a 3.000 lei (deci, sunt speciali și între ei), iar Marian Enache, președintele CCR primește peste 25.000 lei, pensie, în fiecare lună.

Și uite așa, specialii rămân cu pensiile lor atât de speciale, pe vechile reguli, cel puțin până în 2028. Practic, modificările făcute de cei de la PSD, PNL, UDMR și AUR îi apără doar pe cei care urmează să beneficieze de pensile speciale, cei care sunt la putere.

Ne e limpede că tot ceea ce fac cei aflați la putere e că încă 4 ani de acum încolo, cei care astăzi îndeplinesc doar condiția de vechime – își vor lua pensiile speciale pe vechile reguli. (Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.)

Norocoșii, cei care s-au pensionat până acum, rămân cu pensiile speciale. România va suporta, așadar, aceleași sume colosale pentru a-și plăti specialii, doar românii de rând vor suferi și mai mult, prin taxe și impozite mai mari. România dă în fiecare an peste 12 miliarde lei să acopere aceste pensii speciale.

Dacă s-ar face într-adevăr dreptate, iar pensiile speciale ar fi trecute pe contributivitate, anual s-ar face o economie de aproximativ 6 miliarde lei. Dar, nu, România e la un pas să piardă 1,4 miliarde de euro dacă PSD și PNL nu vor face cu adevărat reforma pensiilor speciale.

Nu uităm că, pe 21 septembrie, când dl. Ciolacu ne mințea despre reducerile de cheltuieli pe care ar urma să le facă, a semnat o hotărâre să prin care dădea jumătate de miliard de lei pentru pensii speciale la MAI din fondul de rezervă al guvernului.

Pentru românii de rând spune că nu se găsesc bani și că trebuie să crească taxele pentru a rezolva problema deficitului. Doar pentru speciali se găsesc bani. Cum să treci pe contributivitate oameni care nu au cotizat – simplu: aplicăm aceeași formulă de calcul la TOATĂ lumea, ca și cum a contribuit. Ai salariu mare, ai și pensie mare!

Dacă statul respectă militarii, magistrații, polițiștii, să-i plătească corespunzător și vor avea și pensii pe măsură. Ca să dea pensiile speciale, PSD și PNL ne cresc taxele continuu”, spune deputatul Daniel Blaga, într-o conferință de presă susținută, astăzi, la sediul Organizației Județene a USR.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial