13 mai 2024

Dâmbovița – Aproape 5000 de pietoni, sancționați pentru că au fost indisciplinați!

www.mariusbuga.ro_images_trecerePoliţia dâmboviţeană vă informează :

Indisciplina pietonală constituie o principală cauză generatoare de accidente rutiere

 

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii rutieri au desfăşurat 217 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonale, ocazie cu care au fost sancţionaţi 4907 pietoni, ca urmare a abaterilor săvârşite în trafic.

 

De asemenea, în perioada de referinţă, pe raza judeţului, au fost înregistrate  88 de accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni, din care 47 au avut drept cauză traversarea neregulamentară a părţii carosabile.

 

Din totalul acestor accidente de circulaţie, 41 au fost grave, soldate cu decesul a 14 persoane, rănirea gravă a 30 de persoane şi rănirea uşoară a 2 persoane şi 47 uşoare având ca urmare rănirea uşoară a 49 de pietoni.

 

Cele mai multe accidente rutiere, s-au produs pe raza localităţilor Târgovişte (17), Pucioasa (4) şi Găeşti (4).

 

Totodată, pe drumurile naţionale s-au înregistrat 22 de astfel de evenimente, iar  pe cele judeţene 20.

 

În cazul accidentelor produse ca urmare a traversării drumului public prin loc nepermis, 24 de persoane au fost rănite uşor, 21 grav şi 7 persoane au decedat.

 

 

 

 

 

Alte abateri ale pietonilor, îndeosebi deplasarea neregulamentară pe partea carosabilă, au determinat producerea a 41 de accidente rutiere, dintre care 16 au fost grave.

 

Stimaţi pietoni,

 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, poliţia rutieră vă recomandă ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce v-aţi asigurat, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

 

Totodată, este necesar să vă asiguraţi temeinic înainte de pătrunderea pe partea carosabilă şi să folosiţi accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culori deschise, noaptea ori în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când circulaţi  pe partea carosabilă a drumului public.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial