4 mai 2024
Dâmboviţa: Amenzi de peste 100 de mii de lei, în ultimele două zile

Dâmboviţa: Amenzi de peste 100 de mii de lei, în ultimele două zile

Activități desfășurate de polițiști pentru un weekend în siguranță

În zilele de 9 și 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat atât pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, cât și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente fiind suplimentate.

Pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, au fost desfășurate 13 acțiuni punctuale și institute 32 de filtre, fiind angrenați polițiști de la structurile de rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu jandarmii și polițiștii locali.

În cele două zile, polițiștii au fost solicitați să intervină la 82 de evenimente, 54 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112.

De asemenea, au fost semnalate 45 de posibile infracțiuni, aproximativ 48,8% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate peste 180 de testări pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, oprite pentru control 493 de autovehicule și legitimate 608 persoane.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 493 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei, dintre care 395 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 94 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au reținut 30 de permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool, 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și unul pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Totodată, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Polițiștii dâmbovițeni vor continua misiunile pentru siguranța comunității.

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul vitezei excesive

Pe parcursul zilei de ieri, 10 martie a.c., în intervalul orar 15:00-19:00, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei de la Biroul Rutier Târgoviște și de la Formațiunile Rutiere Titu, Răcari și Pucioasa, au organizat o acțiune prin intermediul căreia au urmărit să descurajeze conducătorii auto să încalce limita legală de viteză.

Astfel, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 97 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 32.010 lei, dintre care 73 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, față de 7 șoferi care au depășit viteza legală, a fost dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum.

Dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Pucioasa au oprit pentru control, în comuna Glodeni, un autoturism condus de un bărbat de 24 de ani.

Întrucât în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a fost indicat un rezultat cu o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Surprins la volanul unui autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în comuna Uliești, un autoturism condus de un bărbat, de 21 de ani, din comuna Ragu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule din cursul lunii decembrie 2023.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial