11 mai 2024

Dâmboviţa – Amendaţi pentru că vorbeau la telefon în timp ce şofau!

soferlavolanALEGE VIAȚA – acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație

În perioada 30 mai – 04 iunie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R, polițiștii de la rutieră au organizat acțiuni pentru combaterea excesului de viteză și a nerespectării regulilor de circulație privind trecerea la nivel cu calea ferată, folosirea centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil în timpul mersului, precum și regulilor privind depășirea.

Astfel, pe parcursul celor 6 zile, în urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 766 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 161.000 de lei.

Dintre acestea, 387 au fost aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție omologate, 40 pentru folosirea telefonului mobil, în timpul mersului, fără dispozitive sau accesorii de tip “mâini libere” și 18 pentru nerespectarea regulilor de circulație care reglementează depășirea.

De asemenea, 44 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește trecerea la nivel cu calea ferată și 167 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au constatat 6 infracțiuni și au reținut 40 de permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, salvarea de vieți omenești și prevenirea accidentelor rutiere fiind priorități ale polițiștilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial