17 mai 2024
Dâmboviţa: Afacerile cu lemn, luate la bani mărunţi

Dâmboviţa: Afacerile cu lemn, luate la bani mărunţi

silviAcțiuni pe linie de silvicultură

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sprijiniți de reprezentanții instituțiilor cu atribuţii pe linie de silvicultură, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Astfel, au fost efectuate 33 de controale, dintre care 8 în locuri de depozitare și comercializare material lemnos și au fost verificate 70 de mijloace de transport, din care 48 autovehicule și 22 atelaje hipo.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 39.525 de lei.

De asemenea, au fost confiscați și indisponibilizați 79,57 m³ material lemnos.

rutiACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU FLORII ÎN SIGURANȚĂ

În weekendul Floriilor, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative

Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenție rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 7 – 9 aprilie a.c., poliţiştii au acţionat, în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, polițiștii au efectuat 21 de acțiuni.

În cadrul activităților, au fost aplicate 763 de sancțiuni contravenționale în valoare de 166.700 de lei și au fost confiscate bunuri în cuantum de 4.940 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 94 au fost la Legea nr. 61/1991 privind încalcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 20 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 21 la alte acte normative.

Polițiștii au acționat pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru ca cetățenii să se deplaseze în condiții cât mai sigure, prezenţa activă a echipajelor de poliție făcând ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 628 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 5 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 169 pentru viteză excesivă, iar 455 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 24 permise de conducere, dintre care 5 pentru consum de alcool și 8 pentru depășirea vitezei legale.

Și în Săptămâna Mare, polițiștii continuă să acționeze pentru prevenirea faptelor antisociale, astfel ca sărbătorile Pascale să fie mai sigure. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiCercetați de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

În perioada 08 – 09 aprilie a.c., poliţiştii din Dâmbovița au depistat cinci bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ori aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Cei în cauză sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

De asemenea, polițiștii din Mătăsaru au oprit pentru control, pe DJ 401 A, pe raza satului Costeștii din Vale, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autorizația provizorie de circulație a autoturismului condus era expirată din luna noiembrie 2016.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

Totodată, alți doi bărbați de 32 și 35 de ani sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului, după ce au fost depistați de polițiști conducând autoturisme pe raza județului, deși aveau alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraAcţiuni ale poliţiştilor rutieri

Poliţiştii Serviciului Rutier Dâmboviţa și polițiștii din Pucioasa au acţionat pe raza județului pentru verificarea respectării regulilor de circulaţie de către participanții la trafic și prevenirea accidentelor de circulație.

În cadrul acţiunii, au fost constatate patru infracțiuni la regimul rutier, au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.765 lei și au fost confiscate bunuri în cuantum de 3.350 de lei.

Din totalul amenzilor, 3 au fost pentru consum de alcool, 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru încălcarea regulilor de către bicicliști și 46 pentru alte abateri la regimul rutier.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

De asemenea, în noaptea de 08/09 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe raza municipiului Târgoviște un bărbat de 57 de ani, din Vrancea, în timp ce transporta cu un autovehicul 670 de litri de vin, pentru care nu deținea documente justificative de proveniență.

Neregulile din comerț, sancționate de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari și de la Postul de Poliție Brezoaele au efectuat controale pe linia verificării legalității actelor de comerț.

Au fost controlați 11 agenți economici și 23 de producători agricoli.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 7.900 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 21 de articole textile, 120 de țigarete și 24 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu existau documente justificative de proveniență.

www.mariusbuga.ro_images_bicicletaBănuiți de furtul unei biciclete, identificați de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au depistat pe raza localității doi tineri care, la vederea polițiștilor, au încercat să fugă.

După urmărirea acestora, cei în cauză au fost identificați în persoanele a doi minori de 13 și 15 ani, ambii din Uliești.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 05 aprilie a.c., aceștia ar fi sustras o bicicletă, lăsată neasigurată în fața unui magazin din Petrești, cu care se deplasau în momentul depistării.

Bunul sustras a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Față de cei în cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă cetăţenilor să-şi doteze bicicleta cu sisteme antifurt şi să nu o lase niciodată neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial