7 mai 2024
Ce gest de omenie au făcut preoţii din Târgovişte pentru o fetiţă grav bolnavă

Ce gest de omenie au făcut preoţii din Târgovişte pentru o fetiţă grav bolnavă

botezata Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, sâmbătă, 8 aprilie 2017, preoții de la Parohia Sf. Arhangheli din Târgoviște au săvârșit botezul pentru o fiică a parohiei care s-a născut cu o gravă afecțiune cardiacă. Cu acest prilej, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, împreună cu parohia mai sus menționată au oferit copilului suma de 1500 lei, necesară continuării investigațiilor medicale la o clinică specializată.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 ajuÎn apropierea sărbătorii Învierii Domnului, în semn de solidaritate și ca mărturie a filantropiei creștine, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, împreună cu parohiile din Municipiul Moreni, a oferit familiei unui tânăr din localitate, suferind de o boală gravă, suma de 3.000 lei, necesară pentru tratamentul afecțiunii de care suferă.
   Activitatea social-filantropică a continuat în Eparhia noastră, cu sprijinirea Căminului de bătrâni de la Pucioasa, cu produse alimentare și igienico-sanitare, de către parohiile: Dealu Mare, Doicești, Iedera și Măgura din Protoieria Pucioasa, ca parte a obișnuitei acțiuni săptămânale de sprijinire a instituțiilor sociale din județul Dâmbovița, inițiată de către Înaltpreasfinția Sa.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

ouaDuminică, 9 aprilie 2017, la Parohia Movila, din Protoieria Titu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, în apropierea sărbătorii Sfintelor Paşti, în Duminica Floriilor, după Sfânta Liturghie, sub coordonarea Părintelui Tudorache Fănel, a avut loc a doua ediție a concursului, intitulat „Desenatul Ouălor De Paşte”, pentru copiii și tinerii din parohie. Acesta avut două secțiuni: desenatul pe ouă de lemn şi coloratul unor fişe care conțin desene specifice perioadei pascale.
Toţi copiii au fost răsplătiţi cu diferite daruri din partea parohiei. Această activitate a avut ca obiectiv apropierea tinerilor de biserică şi conștientizarea prezenței credintei religioase în viața lor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial