5 mai 2024

Dâmbovița – Afaceri necurate în carmangerii!

www.mariusbuga.ro_images_carneAcţiuni ale poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice pentru depistarea ilegalităţilor din domeniul operaţiunilor cu produse din carne

Efective din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., au efectuat controale pentru identificarea şi tragerea la răspundere a agenţilor economici care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de activităţi comerciale cu mărfuri alimentare, respectiv carne, produse din carne şi alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

La activităţi, au participat şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa.

 

Au fost verificaţi 23 de agenţi economici care desfăşoară astfel de activităţi.

 

În urma controalelor, poliţiştii au întocmit 3 dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 2 persoane. Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 405 000 lei, din care 385 000 de lei prin infracţiuni de evaziune fiscală.

 

De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 24000 lei şi au confiscat peste 1000 de kilograme de mărfuri din categoria carne şi produse din carne, în valoare de

18 819 lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial