12 mai 2024

Dâmboviţa – 4 accidente de circulaţie! Patru oameni au ajuns la spital

tira3COMUNICAT DE PRESĂ

Viteza neadaptată la condiţiile de drum, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere!

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Dâmbovița, s-au produs patru accidente de circulație, soldate cu rănirea ușoară a trei persoane și rănirea gravă a alteia.

Din verificări a reieșit că în cazul a două dintre evenimentele rutiere, șoferii nu au adaptat viteza la condițiile de drum.

De asemenea, celelalte două accidentele de circulație s-au produs pe fondul neasigurării corespunzătoare la schimbarea direcției de deplasare ori la efectuarea manevrei de mers înapoi.

În cele 4 situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Totodată, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, un tir s-a răsturnat și un altul a intrat în peretele unei societăți comerciale, în urma accidentelor rezultând numai pagube materiale.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii atrag atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

Pe timp de ploaie, conduceți cu atenție și cu viteză redusă.

Apa de pe carosabil mărește distanța de frânare și poate afecta ținuta de drum a autovehiculului.

De asemenea, vă informăm că poliţiştii de la rutieră şi ordine publică sunt prezenţi zilnic, în stradă, acţionând pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier.

soferNerespectarea normelor privind acordarea priorității de trecere, sancționată de polițiști

Polițiștii Serviciului Rutier și ai formațiunilor de profil au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor angajați în traversarea regulamentară a părții carosabile.

Astfel, au fost aplicate 245 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 45 de permise de conducere.

38 de conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, în cazul acestora fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, polițiștii au depistat un bărbat de 40 de ani, din Argeș, în timp ce transporta cu o autoutilitară 8.3 m³ cherestea, esență molid.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în avizul de însoțire era înscrisă o cantitate mai mică decât cea transportată.

S-a procedat la sancționarea contravențională a bărbatului pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 și s-a dispus confiscarea a 1.5 m³ de material lemnos.

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor din Dâmbovița

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 39 de evenimente, dintre care 26 au fost solicitate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, au fost sesizate 23 de infracțiuni, dintre care 15 au fost de natură judiciară.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 238 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 54.045 de lei și au confiscat bunuri în cuantum total de 600 de lei.

Pe linie de circulație rutieră, polițiștii au reținut 33 de permise și au retras 2 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial