26 mai 2024

Dâmboviţa, 27 aprilie – 96 de persoane confirmate cu COVID-19

cort2BULETIN DE PRESĂ
din data de 27.04.2020

Efectivele MAI de la nivelul județului Dâmbovița acționează pentru menținerea ordinii publice, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice.
În ultimele 24 de ore au fost constituite 138 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 62 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile lor, sunt sprijiniți și de polițiști locali (79), alăturându-li-se în sistem integrat și efective ale M.Ap.N. (51). Aceștia acționează împreună pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a combate ilegalitățile de orice fel.
au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 17 persoane;
au fost efectuate 401 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;
au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 302.000 lei;
de la debutul pandemiei, au fost aplicate 5.897 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 9.998.695 lei.
Astăzi, 27.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:
se află în izolare la domiciliu: 357 persoane asimptomatice
se află în carantină instituționalizată: 190 persoane
persoane confirmate cu COVID-19, în total: 96 persoane confirmate, dintre care 15 persoane vindecate
persoane decedate de la debutul pandemiei: 5.
În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (8 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (5 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

 

CENTRUL JUDEȚEAN
DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ
AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial