joi. oct. 24th, 2024

accah3COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează:

În perioada 27 iulie – 02 august a.c., nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie pe şoselele din Dâmboviţa. Poliţia rutieră le mulțumește tuturor celor care respectă regulile de circulație și recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv.

Pe parcursul săptămânii trecute, pe raza judeţului, s-au înregistrat 20 de accidente rutiere, din care 18 au fost uşoare şi 2 grave.

Din totalul acestora, 11 au fost în mediul rural şi 7 în mediul urban.

În ceea ce priveşte cauzele generatoare, 2 astfel de evenimente s-au produs ca urmare a neasigurării la efectuarea manevrei de mers înapoi şi 3 pe fondul nepăstrării unei distanţe corespuzătoare faţă de vehiculul precedat.

Viteza neadaptată şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor au reprezentat alte două cauze de producere a patru accidente de circulaţie.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii recomandă șoferilor să adapteze viteza în permanenţă la condiţiile meteo şi de trafic, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să acorde o atenţie deosebită pietonilor.

Totodată, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.