1 mai 2024

Dâmboviţa – 16 accidente rutiere! ALEGE VIAŢA!

amore4COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă:

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE !

În perioada 18 – 24 mai a.c., pe raza judeţului, au fost înregistrate 16 accidente rutiere, dintre care unul a fost grav şi a avut drept consecinţă rănirea unei persoane.

Accidentele uşoare s-au soldat cu vătămarea corporală a 20 de persoane, cele mai multe dintre acestea având ca şi cauze de producere neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare, precum şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers.

Zilnic, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, obiectivul principal fiind salvarea de vieți.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 1 703 sancţiuni contravenţionale, din care 1176 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 319 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 15 pentru utilzarea telefonului mobil fără a avea activ sistemul „handsfree”.

Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către celelalte categorii de participanţi la trafic, fiind sancţionaţi 152 de pietoni, biciclişti şi conducători de atelaje hipo, ca urmare a abaterilor comise.

Stimaţi conducători auto,

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

-Acordaţi atenţie deosebită pietonilor!

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Totodată, poliţiştii rutieri recomandă pietonilor:

-să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător;

-să se asigure temeinic înainte de a se angaja în traversarea drumului public;

-să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial