7 mai 2024

Pucioasa – Prea de tot! Și beat și fără permis!

scuteraConducătorii de mopede, în atenţia poliţiştilor!

 

La data de 24 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au oprit în trafic, pentru control, un moped  condus de un tânăr, de 23 de ani, din Vulcana Pandele.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea tânărului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, alţi trei bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, după ce au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau mopede pe drumurile publice, deşi nu posedau permise de conducere.

 

Totodată, poliţiştii au oprit în trafic, pentru control, alte două mopede conduse de doi bărbaţi, de 28 şi 33 de ani.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că mopedele nu erau înregistrate în circulaţie, potrivit legii.

 

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii“,urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet.

 

 

 

 

Poliţia rutieră reaminteşte cetăţenilor faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar vârsta minimă să fie de 16 ani împliniţi.

 

În circulaţia pe drumurile publice, mopedul trebuie să fie echipat cu:

 

a) instalaţie de frânare eficace;

b) sistem de avertizare sonoră;

c) instalaţie de evacuare a gazelor de ardere care să respecte normele de poluare fonică şi de protecţie a mediului;

d) lumină de culoare albă în faţă, respectiv lumină şi dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roşie în spate;

e) lumini de culoare galbenă pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers, în faţă şi în spate;

f) plăcuţă cu numărul de înregistrare, amplasată în partea din spate a mopedului, fără a obtura vizibilitatea sistemului de iluminare şi semnalizare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial