29 martie 2024

Dâmboviţa – 12 persoane, rănite în accidente rutiere!

tract3Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa vă informează:

O săptămână fără accidente mortale !

În perioada 30 iunie – 06 iulie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 7 accidente rutiere, soldate  cu vătămarea corporală gravă a  două persoane şi rănirea uşoară a 10 persoane.

În ceea ce priveşte cauzele generatoare ale accidentelor rutiere, a rezultat că  unul dintre acestea s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, iar alte două ca urmare a abaterilor comise de biciclişti şi căruţaşi.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii rutieri au avut o prezenţă stradală activă, acţionând pentru depistarea şi sancţionarea promptă a abaterilor comise de participanţii la trafic.

Astfel, au fost constatate 14infracţiuni şi aplicate 1115 sancţiuni contravenţionale, din care 747 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 250 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 21 pentru abaterile comise de căruţaşi şi biciclişti.

62 de pietoni au fost amendaţi pentru traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

Totodată, poliţiştii au reţinut 33 de permise de conducere, din care 11 de efectuarea de depăşiri neregulamentare şi 6 pentru consum de alcool şi au retras 34 de certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial