1 mai 2024

Dâmboviţa – 11 accidente, în 7 zile!

accidCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Pe parcursul săptămânii trecute, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie, fiind înregistrat doar un accident grav.

În perioada 11-17 mai a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa, s-au înregistrat 11 accidente de circulaţie, însă nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în astfel de evenimente.

Din totalul accidentelor, doar unul a fost grav şi s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane, cauza producerii fiind depăşirea neregulamentară.

Cele zece accidente rutiere uşoare au avut ca şi consecinţă rănirea uşoară a 11 persoane.

Din analiza cauzelor generatoare de accidente, a reieşit că două dintre acestea s-au produs ca urmare a abaterilor pietonilor, două pe fondul vitezei neadaptate, iar alte două ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În ceea ce priveşte locul producerii, cinci dintre acestea s-au produs în mediul rural, trei în mediul urban şi alte trei în afara localităţilor.

De asemenea, şi săptămâna trecută, poliţiştii rutieri au continuat să acţioneze zilnic pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 1134 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 481 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 127 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 16 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor.

Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către celelalte categorii de participanţi la trafic, 500 de pietoni, biciclişti, mopedişti şi conducători de atelaje hipo fiind sancţionaţi pentru abaterile comise.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial