8 mai 2024

Dâmbovicioara – A vrut să depășească, dar a făcut DEZASTRU!

accau7Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii rutieri

 

Ieri, 15 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Dâmbovicioara, s-a produs un accident de circulaţie, soldat numai cu pagube materiale.

 

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, constatându-se că un conducător auto, de 28 de ani, din Costeştii din Vale, în timp ce efectua manevra de depăşire a unui alt autoturism, a intrat în coliziune cu acesta, rezultând avarierea ambelor vehicule.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru stabilirea cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice.

 

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a ses supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

 

 

 

 

 

 

De asemenea, trei persoane sunt cercetate de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, după ce au fost depistaţi la volanul autoturismelor, deşi prezentau alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Alţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, au fost depistaţi conducând autoturisme pe drumurile publice, deşi nu posedau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ori aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

 

Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 58 de ani, în timp ce efectua transport de persoane pe traseul Târgovişte-Moreni, fără a fi autorizat în acest sens.

 

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „exercitare, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial