28 aprilie 2024
Dâmboviţa – Weekendul incendiilor!

Dâmboviţa – Weekendul incendiilor!

În acest sfârşit de săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 9(nouă) incendii de vegetaţie, în care au ars cca. 2,5 hectare de vegetaţie uscată, astfel:

 Detaşamentul Târgovişte (mun.Târgovişte – 1000mp);  Detaşamentul Titu (com.Lunguleţu – 1ha);  Detaşamentul Găeşti (oraş Găeşti – 2000mp; com.Mătăsaru – 8000mp şi com.Dragodana – 3000mp);  Garda Corneşti (com.Cornrşti – 1500mp şi com.Bilciureşti – 1500mp);  Garda Răcari (com.Conţeşti – 800mp);

• Sâmbătă – 06 octombrie, la ora 06:50, pompierii de la Garda Corneşti au fost solicitaţi în comuna Corneşti pentru a scoate trupul neînsufleţit al unei persoane de sex feminin dintr-o fântână cu adâncimea de cca.7m.;

• Sâmbătă – 06 octombrie, la ora 06:50, pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu iubucnit în grădina unei gospodării din comuna Dragodana – sat Picior de Munte. Din primele cercetări efectuate, se pare că folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiu a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars cca.6(şase) tone de plante furajere; • Duminică – 07 octombrie, la ora 12:30, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost solicitaţi pe B-dul Regele Carol I, unde au acţionat cu scara culisabilă pentru a coborî o pisică rămasă blocată pe burlanul unui bloc;

• Duminică – 07 octombrie, la ora 22:45, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit pe strada Benone Georgescu din mun.Târgovişte pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Din cercetătile efectuate, se pare că un scurtcircuit electric la tabloul de distribuţie a condus la producerea incendiului, în care au ars elementele combustibile de la bordul autoturismului şi plafonieră; • Luni – 07 octombrie, la ora 00:34, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit tot pe strada Benone Georgescu din mun.Târgovişte pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un alt autoturism. În acest caz, în urma primelor cercetări efectuate, se pare că incendiul a fost provocat din cauza folosirii intenţionate a unei surse de aprindere pentru a genera incendiu. A ars o porţiune din scaunul dreapta faţă al autoturismului;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 34 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, dureri lombare, abdominale, toracice şi renale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

ATENŢIE CETĂŢENI !

Incendiile de vegetaţie din ultima perioadă continuă să amenințe siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, punând în pericol și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere.

Avînd în vedere că în această perioadă se preconizează şi intensificări ale vântului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetățenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, legislaţia în vigoare stipulând foarte clar că „În perioadele de caniculă, de secetă prelungită şi pe timp de vânt arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi legale vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei. Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial