28 martie 2024
Ce tare-n… comentarii se dă parlamentarul PDL! Deputatul Vladu se ia de “ipocrizia USL”

Ce tare-n… comentarii se dă parlamentarul PDL! Deputatul Vladu se ia de “ipocrizia USL”

Comunicat de presă

Deputatul Iulian Vladu a depus un amendament la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2012 privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale, propunând ca majorarea salariilor bugetarilor să se aplice de la 1 octombrie 2012, şi nu de la 1 decembrie 2012. Motivaţia constă în faptul că bugetarii nu-şi mai pot acoperi cheltuielile pentru coşul zilnic, având în vedere creşterile spectaculoase de preţuri din ultimele luni la produsele de bază, la utilităţi, la carburanţi, precum şi creşterea monedei euro, care a dezechilibrat bugetelor celor care au împrumuturi în bănci.

„Cu ipocrizia cu care ne-a obişnuit, USL a respins acest amendament, arătând că plânsul pe umărul bugetarilor, timp de doi ani, nu a fost decât gargară politică! Guvernul PDL se angajase că va majora salariile începând cu data de 1 iunie, dacă şi creşterea economică permitea această măsură. Premisele economice erau atunci favorabile şi cu siguranţă am fi reuşit să reîntregim retribuţiile la acelaşi nivel la care ele s-au aflat înainte de aplicarea măsurilor de austeritate. USL a anunţat însă că în prima zi de guvernare va mări şi pensiile, şi salariile. Iată că suntem în octombrie, iar ei tot amână punerea în practică a promisiunilor”, a declarat Iulian Vladu.

Deputatul Colegiului nr. 8 Găeşti a depus, de asemenea, un amendament la OUG 107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, solicitând – conform hotărârii Curţii Constituţionale – restituirea către pensionari, până la 31 decembrie 2012, a sumelor integrale oprite din pensii pentru CAS.

„Guvernul Ponta şi parlamentarii USL vor să restituie doar o treime din sumă în acest an şi două treimi anul viitor! Adică, să dea banii înapoi cu ţârâita, ca oamenii să nu mai simtă nimic în buzunare până la sfârşitul anului 2013. USL a creat aşteptări nejustificate oamenilor, aşteptări cu care a câştigat alegerile locale. Iată că realitatea dovedeşte că au fost doar promisiuni lipsite de substanţă şi că pe ei i-au interesat mai mult jocurile politice şi destabilizarea ţării, decât interesul cetăţenilor. Am convingerea că oamenii deja au început să vadă şi să sancţioneze lipsa de seriozitate a Guvernului Ponta, care nu-şi respectă nici cuvântul şi nici priorităţile!”, a afirmat deputatul Iulian Vladu.

Biroul de Presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial