28 aprilie 2024
Dâmboviţa – Vânt foarte puternic şi precipitaţii abundente

Dâmboviţa – Vânt foarte puternic şi precipitaţii abundente

În urma fenomenelor meteo (vânt foarte puternic şi precipitaţii abundente cu descărcări electrice) care au avut loc în seara zilei de 25 iunie 2013 în nordul judeţului Dâmboviţa, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate, prin apel 112, la următoarele evenimente:

• în urma unei viituri produse din cauza precipitaţiilor abundente, pe pârâul Râul Alb din comuna Râu Alb, o persoană de sex feminin (în vârstă de 57 ani), care încerca să treacă de pe o parte pe alta a apei, a fost surprinsă de creşterea bruscă de debit a pârâului, aceasta refugiindu-se într-un copac aflat în apropiere, pe albia apei. La locul producerii evenimentului s-au deplasat o autospecială de intervenţie şi echipajul SMURD de la Garda Voineşti, care au acţionat cu echipamentul specific din dotare (cordiţe de salvare) pentru salvarea persoanei.

Acesteia i s-a acordat primul ajutor medical în caz de urgenţă, iar după evaluarea făcută de către echipajul SMURD, femeia a refuzat transportul la spital, fiind în afara oricărui pericol. Intervenţia a fost una dificilă, din cauza debitului mare al pârâului, dar şi al distanţei mari până la locul evenimentului (situat într-o zonă izolată, cu teren accidentat). Echipajele de intervenţie au fost nevoite să parcurgă pe jos distanţa dintre locul unde au putut lăsa autospecialele şi locul intervenţiei;

• în urma precipitaţiilor abundente, o gospodărie din comuna Moroeni – sat Glod a fost inundată, apa pătrunzând şi în două camere ale locuinţei. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de intervenţie de la Garda Fieni, care a acţionat pentru evacuarea apei din casa proprietarului;

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa sunt pregătite pentru a acţiona în vederea limitării şi eliminării efectelor produse de de fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce în această perioadă.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial