3 mai 2024
Verificări amănunţite în transportul de persoane şi mărfuri

Verificări amănunţite în transportul de persoane şi mărfuri

TRANSPORTUL DE PERSOANE ŞI MĂRFURI– în atenţia poliţiştilor rutieri dâmboviţeni!

Poliţiştii rutieri au acţionat astăzi pe drumurile naţionale şi judeţene, pentru depistarea şi sancţionarea neregulilor în domeniul transportului de persoane şi mărfuri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu reprezentanţi R.A.R şi S.D.N Dâmboviţa au desfăşurat controale care au vizat siguranța rutieră și legalitatea efectuării transporturilor de mărfuri generale şi persoane .

La acţiune au participat 64 de poliţişti rutieri, aceasta vizând sancţionarea neregulilor ce se pot comite în domeniul transportului de mărfuri şi persoane sub aspectul existenţei documentelor de licenţiere, respectarea traseelor de deplasare cât şi a numărului de persoane transportate pe locuri.

Astfel, pe raza oraşelor Titu şi Răcari dar şi a comunelor arondate, poliţiştii rutieri au oprit în trafic pentru control 1193 de autovehicule.

Pentru abateri de la normele rutiere care puteau afecta siguranța deplasării pe drumurile publice, au fost aplicate 501sancțiuni contravenționale, dintre care 186 pentru nerespectarea obligaţiei de utilizare a centurii de siguranţă, 86 pentru lipsa documentelor, 43 pentru constatarea unor defecţiuni şi 19 pentru alte abateri (utilizarea nelegală a telefonului mobil, efectuarea de depăşiri neregulamentare, etc.), valoarea totală a acestora însumând 111 000 lei.

În ceea ce privește menținerea unui climat de legalitate în domeniu, au fost constatate 84 de abateri privind transportul unui număr mai mare de persoane decât este permis.

În urma controalelor, poliţiştii rutieri au reţinut 5 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au retras 15 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial