28 aprilie 2024
Dâmboviţa – Tradiţie şi inovaţie în Bibliotecă

Dâmboviţa – Tradiţie şi inovaţie în Bibliotecă

Generațiile comunică cel mai bine în bibliotecă – și-au spus membrii echipei care implementează proiectul Tradiție și Inovație în Biblioteca ta finanțat prin programul Economia bazată pe cunoaștere. Din acest motiv, ei s-au gândit să organizeze cursuri de comunicare pentru localnicii din comuna Dărmănești. Acestea au debutat în data de 28 iunie la Biblioteca Publică Dărmănești. Participanții s-au arătat încântați de activitate, așa că în data de 4 iulie au revenit pentru a afla mai multe despre comunicarea eficientă și lucrul în echipă.

Pentru a merge mai departe și a stimula tinerii să nu-și uite tradițiile și să nu ignore faptul că odată concetățenii lor erau meșteșugari vestiți, echipa a organizat o nouă sesiune de instruire. În ziua de joi, 5 iulie, tinerii și vârstnicii din localitatea Dărmănești vor participa la un work-shop susținut de un expert cultural. Acesta va prezenta publicului meșteșugurile tradiționale din zonă.

După prezentare, tinerii vor merge însoțiți de bătrâni în căutarea trecutului. Astfel, în compania unui trainer, ei vor deprinde tainele metodei PhotoVoice și vor realiza fotografii sugestive menite să evidențieze farmecul și importanța păstrării tradiției. Totodată, vor colecționa și fotografii vechi, pentru a evidenția evoluția tehnicii de-a lungul timpului. La finalul proiectului, rezultatele muncii lor vor fi expuse.

Ca de fiecare dată, partenerii noștri sunt Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița prin Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște și Asociația ”Tineri pentru Europa de Mâine”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial