6 mai 2024
Dâmbovița – Paznici fără acte; Hoți de lemne; Pasageri cu… DROGURI asupra lor!

Dâmbovița – Paznici fără acte; Hoți de lemne; Pasageri cu… DROGURI asupra lor!

Poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de 51 000 de lei, în urma unei acţiuni organizate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

268 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, transporturi feroviare, au acţionat în sistem integrat pe raza întregului judeţ, pentru asigurarea respectării legii, creşterea vizibilităţii poliţiei în spaţiul public şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

Astfel, poliţiştii au aplicat un număr de 279 de sancţiuni contravenţionale, fiind confiscate bunuri în valoare totală de 1700 lei.

În cadrul acţiunii, 4 conducători auto au fost depistaţi de poliţiştii rutieri la volanul autoturismelor, fără a deţine permise de conducere sau aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, cu sprijinul unei grupe de jandarmi şi în colaborare cu inspectori din cadrul I.T.M Dâmboviţa au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării legislaţiei utilizării forţei de muncă în domeniul serviciilor de pază, la o societate comercială de pe raza localităţii Doiceşti.

Cu această ocazie, poliţiştii au stabilit că serviciul de pază al unităţii comerciale era asigurat de o societate de pază din Galaţi, ai cărei reprezentanţi foloseau un număr de 16 agenţi de pază fără forme legale de muncă, respectiv cinci agenţi fără încheierea unui contract individual de muncă şi 11 angajaţi care aveau contractele de muncă încetate.

Pe numele administratorilor societăţii de pază, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 264 alin. 3 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii.

8 persoane au fost depistate de poliţişti în timp ce transportau material lemnos fără documente legale de provenienţă

În urma unei acţiuni organizate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Fieni au fost depistate 8 persoane, toate din comuna Moroieni, în timp ca transportau cu căruţele cantitatea de 12 metri steri material lemnos , fără documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor 8 persoane, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

În urma unui control în trafic, poliţiştii au descoperit cannabis şi folie pentru împachetat ţigări

Ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de D.V., de 24 de ani , în care se afla şi numitul B.R., de 24 de ani, ambii din oraşul Fieni.

În urma unui control al autoturismului şi al ocupanţilor acestuia, asupra celor două persoane au fost găsite droguri de risc (cannabis) şi folie pentru împachetat ţigarete.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 2, alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

În urma unui control la o societate comercială, poliţiştii au depistat 100 mc material lemnos, fără documente legale de provenienţă

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa-Formaţiunea de Investigarea Fraudelor, în colaborare cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V Prahova şi inspectori I.T.M Dâmboviţa au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au efectuat verificări la o societate comercială de pe raza de competenţă, ocazie cu care au depistat cantitatea de 100 mc material lemnos, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev şi ped de art. 9, lit. a şi b din Legea nr. 241/2005, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial