4 mai 2024
Dâmboviţa – Operaţiunea Scutul pădurii 2012

Dâmboviţa – Operaţiunea Scutul pădurii 2012

Poliţia Judeţeană Dâmboviţa, preocupată să combată sustragerile de material lemnos din fondul forestier

În această lună, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţiont pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice în baza Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2012”, întocmit la nivelul I.P.J Dâmboviţa, precum şi în baza protocoalelor de linie încheiate cu alte instituţii cu atribuţiuni în domeniu.

Astfel, în această perioadă, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost sesizate un număr de 10 infracţiuni silvice, din acestea 2 fiind sesizate în mediul urban (Poliţia oraşului Pucioasa) şi 8 în mediul rural (3 la Secţia de Poliţie Rurală Valea Mare, 3 la Secţia de Poliţie Rurală Voineşti şi 2 la Secţia de Poliţie Rurală Dragomireşti), constând în prinderi în flagrant ce au avut ca obiect furturi şi sustrageri de material lemnos.

Pe linie de prevenire, poliţiştii au organizat şi executat 42 de acţiuni şi controale pe linia circulaţiei materialului lemnos şi 6 controale la instalaţiile de debitat material lemnos, fiind aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39 260 lei şi reţinută în vederea confiscării cantitatea de 41,8 mc material lemnos.

De asemenea, în cadrul acţiunilor oorganizate, au fost confiscate mai multe bunuri folosite la săvârşirea delictelor silvice (ferăstrău mecanic, topoare, căruţe).

O activitate intensă pe linie silvică a fost desfăşurată în partea de nord a judeţului, lucrătorii Poliţiei Oraşului Fieni ridicând în vederea confiscării 4,5 mc material lemnos. Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Voineşti au organizat 14 acţiuni, aplicând 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2000 lei şi constatând 3 infracţiuni privind încălcări ale Legii 171/2004, în total fiind confiscată cantitatea de 12 mc material lemnos.

În judeţul Dâmboviţa, tăierile şi sustragerile de material lemnos din pădurile particulare aflate în pază la ocoalele silvice private sau neasigurate cu pază au cunoscut un trend descendent în luna octombrie, activităţile fiind orientate în special în zonele cu risc din punct de vedere al tăierilor ilegale de arbori, respectiv în zona de nord a judeţului (Fieni, Pucioasa) şi zona de centru-vest (Drgomireşti, Valea Mare, Voineşti).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial