29 martie 2024
Dâmboviţa – Măi să fie! Nicio unitate de panificaţie din judeţ nu foloseşte munca le negru. Aşa susţin autorităţile…

Dâmboviţa – Măi să fie! Nicio unitate de panificaţie din judeţ nu foloseşte munca le negru. Aşa susţin autorităţile…

COMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE FABRICARE PRODUSE DE BRUTĂRIE ŞI PRODUSE FĂINOASE

La iniţiativa Inspecţiei Muncii, I.T.M. Dâmboviţa a organizat, în cursul lunii martie, Campania în domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase ce a avut drept scop identificarea muncii nedeclarate, precum şi verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă.

Au fost controlate 22 de unităţi. În niciuna dintre acestea nu s-au identificat persoane muncind fără forme legale. În schimb, 10 angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 14000 de lei pentru completarea necorespunzătoare a Registrului de evidenţă a salariaţilor.

Privind securitatea şi sănătatea în muncă s-au aplicat 44 de avertismente şi 5 amenzi în valoare de 23.000 de lei. În urma controalelor inspectorii de muncă au constatat o serie de neconformităţi ce se refereau la: inexistenţa sau lipsa marcajelor căilor de acces, lipsa semnalizării de securitate şi sănătate la locul de muncă, lipsa măsurilor pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor.

Pentru toate deficienţele, pe lângă sancţiuni contravenţionale, au fost dispuse măsuri de remediere.

INSPECTOR SEF,

Ing. Marius LIXANDRU

RESPONSABIL REL. MASS-MEDIA,

Inspector Letitia NISTOR

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial