5 mai 2024
Dâmboviţa – Contabilul păgubos! Vezi cum s-a ales cu alimente, băuturi, aparatură, birotică şi decoraţiuni!

Dâmboviţa – Contabilul păgubos! Vezi cum s-a ales cu alimente, băuturi, aparatură, birotică şi decoraţiuni!

CERCETĂRI ÎN CAZUL INFRACŢIUNILOR DE DELAPIDARE, DETURNARE DE FONDURI ŞI ABUZ ÎN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PUBLICE

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile a două persoane suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni de natura economică, poliţiştii au depistat bunuri în valoare de peste 30.000 de lei, deţinute ilegal.

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a a două persoane din judeţul Dâmboviţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora, poliţiştii au identificat bunuri, ce se presupune că ar fi fost achiziţionate şi însuşite ilegal de către cei doi, în perioada 2009-2012.

Potrivit probatoriului administrat în cauză, în sarcina unuia dintre suspecţi s-a reţinut că, în perioada mai 2009- mai 2012, în calitate de contabil, şi-a însuşit diverse bunuri în interes personal de la diverse societăţi comerciale, constând în alimente, băuturi, aparatură electronică şi electrocasnică, produse de birotică şi decoraţiuni interioare şi exterioare, în scopul obţinerii unui folos material injust.

Totodată, în perioada 2010-2012, acesta a menţionat în statele de plată sume de bani suplimentare salariului său de încadrare, în scopul obţinerii unui folos material injust, în valoare de peste 32000 de lei.

În perioada 2009-2012, susnumitul a schimbat în mod repetat destinaţia unor fonduri băneşti alocate în bugetul instituţiei în care îşi desfăşura activitatea, achiziţionând bunuri şi produse ce nu erau prevăzute în bugetul iniţial, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 68 000 de lei.

De asemenea, celălalt suspect şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, angajând, lichidând şi efectuând plăţi nelegale pentru bunuri achiziţionate, în valoare de peste 36000 de lei.

La data de 23 mai 2013, poliţiştii au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore unul dintre suspecţi, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial