18 mai 2024
Dâmboviţa – Avalanşă de controale şi DESCINDERI

Dâmboviţa – Avalanşă de controale şi DESCINDERI

Siguranţa în scoli, prevenirea absenteismului şcolar, o prioritate a poliţiei dâmboviţene!

Având în vedere faptul că prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor reprezintă o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană, poliţiştii vor desfăşura în municipiul Târgovişte activităţi de prevenire, ce vor avea ca beneficiari direcţi elevii care prezintă vulnerabilităţi din punct de vedere al siguranţei.

Acţiunea are ca scop prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora.

Astfel, poliţişti de proximitate, ordine publică, poliţie rutieră vor fi prezenţi astăzi în zona unităţilor de învăţământ, verificând unităţile comerciale din apropierea acestora pentru a se asigura că sunt respectate categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi efectuând controale în vederea depistării elevilor care absentează de la orele de curs.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor, zilnic avându-se în vedere zona adiacentă unităţilor de învăţământ, în vederea prevenirii unor evenimente rutiere negative.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au descins în 6 imobile din localitatea Brăneşti, la persoane suspectate de săvârşirea mai multor furturi anexe gospodăreşti

Cele 6 persoane sunt suspectate de comiterea mai multor furturi din anexe gospodăreşti, comise în perioada octombrie 2012 –ianuarie 2013, fiind sustrase în principal cazane din cupru şi aparate de sudură.

La finalizarea acţiunii, la sediul Poliţiei Oraşului Pucioasa vor fi conduse mai multe persoane pentru audieri, totodată fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte corp delict.

Poliţiştii din Serviciului Rutier Dâmboviţa vor avea o prezenţă activă în stradă, acţionând penteru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere ce au drept cauză neacordarea priorităţii de trecere pietonilor de către conducătorii auto cât şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni.

Reamintim că neacordarea priorităţii de trecere pietonilor constituie una dintre principale cauze de producere a accidentelor rutiere în judeţul nostru.

Totodată, acţiune poliţiştilor vizează sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regulile privind transportul de mărfuri şi persoane.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial