12 mai 2024
“Povestea lui Robert, un poliţist devotat comunităţii sale”

“Povestea lui Robert, un poliţist devotat comunităţii sale”

Povestea unui polițist devotat comunității sale

Colegul nostru agent șef adjunct de poliție Enache Robert-Nicolae este șeful Postului de Poliție Șelaru din luna octombrie 2021, însă angajamentul lui față de cetățenii din comună a început în anul 2012, la puțin timp după ce a terminat cursurile școlii de poliție.

De mai bine de 10 ani, prin implicarea sa activă, Robert a devenit un membru de bază al comunității, a susținut și ajutat oamenii la nevoie, fiind un exemplu pentru profesionalismul și implicarea sa.

Cea mai recentă intervenție a polițistului a fost realizată chiar acum câteva zile, în noaptea de 7 noiembrie a.c., unde a reușit să surprindă în flagrant-delict un bărbat care ar fi sustras combustibil dintr-un autovehicul. Pe scurt, Robert cu încă un coleg, jandarm, în timp ce patrulau pe Autostrada A1, au surprins un bărbat care ar fi sustras combustibil dintr-un tir.

Robert l-a urmărit pe cel în cauză, iar după ce a efectuat trei focuri de armă în plan vertical, a reușit să îl imobilizeze pe bărbat. Intervenția nu a fost tocmai una ușoară întrucât bărbatul respectiv a ales să alerge spre un canal cu apă, unde a și fost prins.

În prezent, bărbatul respectiv se află sub măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Printre reușitele profesionale putem să amintim și că, în luna decembrie 2022, Robert a instrumentat un dosar penal în cadrul căruia a documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuințe.

Cei doi, avand fețele acoperite, intrau prin efracție în locuințele oamenilor din Șelaru și sustrăgeau bunuri care ar putea fi valorificate cu ușurință, în special unelte.

Datorită colegului nostru, în prezent, aceștia reflectează la faptele lor, fiind condamnați la executarea a cinci, respectiv trei ani de închisoare.

Un alt caz împărtășit de colegul nostru a fost legat de o intervenție la care a reușit să găsească o femeie care plecase de acasă, existând suspiciunea că urmează sa se rănească.

Intuiția l-a condus pe un câmp, unde femeia a fost găsită încuiată în mașină, în timp ce plangea.

Robert cu multă rabdare și tact a reușit să o determine pe femeie să deschidă portiera mașinii și să o conducă acasă, unde o așteptau cei dragi.

Ulterior, acesta nu a ezitat să ia legătura cu familia pentru a se asigura că femeia este bine și primește toată îngrijirea de care are nevoie.

Pe lângă profesionalismul de care dă dovadă, Robert este un inițiator pentru faptele bune.

Atunci când oamenii din localitatea Uliești s-au unit pentru a construi o casă pentru o fetiță si un băiețel, Robert a fost și a ajutat.

Se implică în activitățile de strângere de fonduri, îndeamnă oamenii sa fie mai buni, în încurajează să doneze și să îi sprijine pe cei care au nevoie.

De sărbători își lasă familia acasă și iese pe stradă pentru a se asigura că cea de-a doua lui casă, comunitatea din Șelaru, este în siguranță.

Acesta este Robert, un om simplu, onest si bun, un coleg pe care te poți baza, dar și o persoană cu care ne mândrim”

sursa: IPJ Dambovita

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial