5 mai 2024
Dâmboviţa – 33 de şoferi, prinşi băuţi la volan! Vezi cine riscă închisoarea

Dâmboviţa – 33 de şoferi, prinşi băuţi la volan! Vezi cine riscă închisoarea

Poliţia dâmboviţeană vă informează! Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor!

În perioada 27 mai – 09 iunie 2013, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au organizat pe raza întregului judeţ acţiuni pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere produse ca urmare a conducerii de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind oprite în trafic pentru control peste 3000 de autovehicule.

Totodată, poliţiştii rutieri au sancţionat contravenţional 33 de conducători auto care au fost depistaţi la volanul autoturismelor, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a cinci conducători auto depistaţi la volanul autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

În majoritatea cazurilor de încălcare a legislaţiei rutiere, conducătorii auto au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, consumul de alcool şi teribilismul specific vârstei reprezentând unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma accidentelor rutiere produse pe 09 iunie 2013, pe fondul conducerii de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, trei persoane au fost rănite, din care două uşor şi una grav.

Astfel, pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţia dâmboviţeană vă informează:

o Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere.

o Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani. De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere al acestora este reţinut fără drept de circulaţie.

o Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurarii probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

o Sub limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă , în valoare de 675 de lei.

Poliţiştii dâmboviţeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 12500 de lei, în urma unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor penale şi verificării modului de asigurare cu pază a societăţilor comerciale

În ziua de 08 iunie 2013, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Poliţiei Oraşului Titu au acţionat în intervalul orar 22:00-03:00, pe linia verificării modului de asigurarea cu pază a societăţilor de exploatare şi sortare a agregatelor minerale pe raza comunei Potlogi, ocazie cu care au fost verificaţi mai mulţi agenţi de securitate, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8000 de lei.

• De asemenea, poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Investigarea Fraudelor Pucioasa şi Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Pucioasa au desfăşurat o acţiune similară pe raza oraşului şi a comunelor Bezdead şi Vulcana Pandele.

Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1000 de lei, conform Legii nr. 12/1990. Totodată, poliţiştii au confiscat 300 de kilograme deşeuri feroase, în valoare totală de 300 de lei.

• Pentru prevenirea şi combaterea faptelor faptelor penale, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au verificat în cadrul unei acţiuni, unităţile de alimentaţie publică şi centrele de colectare a meterialului feros, ocazie cu care au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3500 de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial