29 martie 2024
Dacă tăcea, Chirica filozof rămânea! Primarul Iaşului, făcut zob de edilul din Târgovişte după ce a spus că Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti e… comună!

Dacă tăcea, Chirica filozof rămânea! Primarul Iaşului, făcut zob de edilul din Târgovişte după ce a spus că Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti e… comună!

După răspunsul celor de la FC Voluntari, apare o nouă reacție legată de afirmațiile primarului Municipiului Iași, Mihai Chirică, zilele trecute, într-o conferință de presă pe tema parcursului mediocru al Politehnicii în Liga 1, ultima clasată după 19 etape.

„La vârsta mea și la ce știu despre fotbal, iau și eu bătaie de la Voluntari, Chindia. Tot felul de echipe din astea de mă doare capul când mă uit pe hartă. Eram bunișor la geografie, dar nu par a fi nicio capitală de nicio regiune. Sunt niște comune care gravitează în jurul unor orașe mai mari”, a vorbit Chirică, aducând în discuție numele echipei din Târgoviște la puține zile după ce Politehnica și Chindia au remizat (!) la Buftea, scor 1-1.

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a replicat astăzi, 29 ianuarie, printr-o postare pe pagina personală de Facebook:

”Domnule primar al municipiului Iași,
Nici nu știu cum să încep, care să fie tonul mesajului meu. Am citit declarația dumneavoastră recentă și trimiterea pe care o faceți la echipa de fotbal Chindia Târgoviște. Nefericit, nervos sau, pur și simplu, ignorant, v-ați referit la Târgoviște ca la o comună banală a României. Acum, nici nu știu pe cine să fiu supărat, pentru că nu am toate datele despre anii dumneavoastră de școală. Nu știu cine v-a fost profesor de istorie, nu știu dacă ați chiulit la orele respective, nu știu din care motiv, pentru numele lui Dumnezeu, nu ați auzit de CAPITALA ȚĂRII ROMÂNEȘTI vreme de 3 secole (!!!), de Mircea cel Bătrân, de Vlad Țepeș, de Neagoe Basarab, de Brâncoveanu. De TURNUL CHINDIEI (măcar aici să vă fi dus gândul când ați pomenit numele echipei noastre).
Păcat că ați ales să vă „motivați” jucătorii printr-un discurs atât de păcătos. Păcat și de echipa de fotbal a Iașiului. Chiar dacă are rezultate net inferioare Chindiei noastre, ea rămâne echipa din CAPITALA MOLDOVEI. O capitală frumoasă, cu istorie bogată și fascinantă, pe care niciodată nu mi-aș permite să o murdăresc în cuvinte de dispreț.
Înțeleg că reacțiile de după discursul dumneavoastră „motivațional” au fost suficient de lămuritoare din punct de vedere istoric, geografic, sportiv etc. Mie nu-mi rămâne decât să vă invit, când veți avea timp, la Târgoviște, să vizitați această „comună” incredibilă, fostă CETATE DE SCAUN. Măcar la Curtea Domnească să ajungeți (chiar, ce comună ați mai auzit să se laude că are o CURTE DOMNEASCĂ?). Veți primi acolo câteva pliante și veți afla, răsfoindu-le, ce greșeală ați făcut când ați vorbit așa de noi”, a postat Stan.

sursa – ProSport

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial