16 aprilie 2024

Cum s-a petrecut atacul sângeros de la Văcăreşti. De ce au fost nevoiţi poliţiştii să îi împuşte pe cei doi fraţi

impuscv8Atac sângeros, seara trecută, la Văcăreşti, în judeţul Dâmboviţa. Doi fraţi au fost împuşcaţi de poliţişti după ce au făcut scandal şi i-au atacat cu o coasă pe cei doi agenţi veniţi la faţa locului.

Vecinii sunaseră la 112, disperaţi de certurile cu cei doi suspecţi. Şi poliţiştii au ajuns în spital, în urma rănilor provocate de agresori.

impuscv4Totul a pornit de la un apel la 112 care anunţa că doi fraţi, de 41 şi 43 de ani, fac scandal pe o stradă din comună Văcăreşti, lângă Târgovişte. impuscv5La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj de la Secţia 1 Rurală Târgovişte, format dintr-un şef de post, de 45 de ani, şi un agent, de 39 de ani. Când i-au văzut, cei doi scandalagii nu doar că nu s-au potolit, dar au devenit şi mai agresivi.

impuscvMartorii povestesc că poliţiştii i-au somat pe cei doi să se calmeze, însă unul dintre ei i-a atacat cu o coasă şi l-a rănit pe şeful de post. Atunci, agentul de 39 de ani a tras în piciorul atacatorului. Fratele acestuia a sărit să-l ajute, întâi cu o furcă, apoi a luat coasa. Agentul l-a împuşcat în abdomen, dar agresorul a reuşit să îi secţioneze tendoanele.

impuscv1Grav răniţi, cei doi agenţi au ieşit în strada principală şi au cerut ajutorul oamenilor. Erau răniţi la mâini şi sângerau abundent. Speriaţi, localnicii au sunat la 112. La faţa locului s-au mobilizat mai multe echipaje de la ambulanţă. I-au preluat atât pe cei doi poliţişti, cât şi pe cei doi suspecţi care erau împuşcaţi.

impuscv6Martor: „S-au auzit avertismentele, lumea ţipând şi am văzut poliţiştii ieşind de pe uliță, ne-au zis să sunăm la întăriri, la salvări, că i-a tăiat cu coasa. Unul din ei era tăiat aici, pe mâna, celălalt, degetele şi pe mână”.

impuscv1Reporter: „S-au auzit împuşcăturile?”
Martor: „Da, s-au auzit. Au tras băieţii, dar, spun eu cinstit, trebuia să îi împuşte direct. I-a avertizat şi i-a tăiat mâna la copil”.

Agentul de 39 de ani a fost trimis la un spital din Capitală, unde a fost operat. Şeful de post a ajuns, de asemenea, în sala de operaţii, la spitalul din Târgovişte.

impuscv2Martor: „Am auzit prima oară trei, s-a mai auzit”.
Reporter: „Cum i-aţi văzut pe poliţişti, cum erau?”
Martor: „Erau pe jos. Se ţineau de mâini. Zicea un coleg de poliţie că nu mai are degete la mâini”.

Martor: „Unul avea degetele de la mâna dreaptă şi era tăiat la ceas aici”.
Reporter: „Cu ce l-a tăiat?”
Martor: „Cu coasa. Celălalt, la mână. Curgea sângele din ei ca din…”

Cei doi fraţi scandalagii au primit şi ei îngrijiri medicale. Cel de 43 de ani este în stare gravă, spun doctorii.

impuscv3Ruda atacatorilor: „M-a sunat fina, vino, nașule, ca ăştia sunt împuşcaţi amândoi, unul în burtă, altul în picior”.

A fost deschis un dosar penal pentru ultraj. S-ar putea ajunge însă şi la infracţiunea de tentativa de omor, dacă medicii legişti vor stabili că viaţa poliţiştilor a fost pusă în primejdie.

sursa – Ştirile ProTV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial