29 martie 2024
CSM Târgovişte se bucură de trofeul Ligii Naționale de Baschet Feminin!

CSM Târgovişte se bucură de trofeul Ligii Naționale de Baschet Feminin!

basEchipa feminină CS Municipal Târgoviște a câștigat, miercuri seara, pe teren propriu, trofeul Ligii Naționale de Baschet Feminin, sezonul 2013-2014, dispunând în finală de marea rivală BC Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad, cu scorul general de 3-1. Miercuri seara, în prezența a peste 2.500 de spectatori, care au umplut până la refuz tribunele Sălii Sporturilor din Târgoviște, CS Municipal s-a impus în cel de-al patrulea meci al finalei LNBF, cu scorul de 70 – 62 (22 – 11, 24 – 19, 13 – 19, 21 -13) și a închis, astfel, finala sezonului 2013/2014, cu scorul general de 3-1.

Echipa pregătită de antrenorul Dan Fleșeriu a reintrat, astfel, în posesia trofeului LNBF (ultima oară îl câștigase în 2012), după ce anul trecut îl cedase principalei sale rivale din Arad. În aceste condiții, echipa din Târgoviște se apropie de recordul grupării studențești din Cluj-Napoca (14 titluri naționale, dintre care 10 consecutive), trecându-și în cont cel de-al 11 titlu național.

În ultimii 20 de ani, începând cu 1994, titlul național a fost împărțit numai între echipele din Arad și Târgoviște, cu excepția sezonului 1997, când medaliile de aur au fost adjudecate de ACRO București.

“S-a încheiat un nou sezon din Liga Națională de Baschet Feminin, de data aceasta cu victoria echipei CSM Târgoviște. Am avut o finală extrem de echilibrată, cu multe meciuri spectaculoase, două dintre ele terminându-se, pentru prima oară în istorie, în prelungiri, și țin să felicit ambele echipe pentru modul în care au evoluat, atât în LNBF, cât și în Cupa României, competiție câștigată luna trecută de BC Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad. Cred că, prin aceste jocuri, s-a realizat și o promovare pozitivă a baschetului feminin, fiind evidențiate nu doar competitivitatea, ci și fair play-ul. Iar faptul că tribunele au fost arhipline la aceste meciuri nu poate decât să ne bucure, suporterii demonstrând prin prezența lor numeroasă că susțin baschetul de calitate, ceea ce ne face să privim cu încredere și la EuroBasket Women 2015, întrecere care va fi organizată, în premieră, anul viitor, în țara noastră și în Ungaria”, a declarat Horia Păun, Președinte Federația Română de Baschet.

“Am muncit enorm pentru acest trofeu și am crezut de la început în victorie. Publicul a fost de nota 20 în această seară. De când sunt la Targoviște nu am văzut așa ceva! Am arătat în toate cele patru meciuri că se poate, am avut încredere în potențialul nostru și am fost concentrate până la final. A fost o finală frumoasă, echilibrată, o bună propagandă făcută baschetului. Am câștigat trei meciuri, iar pe cel pierdut la Arad, l-am ratat din cauza unei greșeli pe care ne-o asumăm”, a spus Anca Stoenescu, capitanul CSM Târgoviște.

“Felicit echipa din Târgoviște! Așa este viața și de aceea este și sportul frumos. De data aceasta au ieșit ele campioane. Mă bucur pentru ca am ieșit cu fruntea sus, a fost o finală superbă, foarte strânsă, cu meciuri echilibrate. Ele au avut șansa lor și au ieșit campioane! Nu în ultimul rând trebuie să recunosc că publicul a însemnat enorm, a fost ca un al șaselea jucător pentru echipa gazdă, așa cum publicul din Arad a fost de multe ori pentru noi. Asta este frumusețea sportului”, a adăugat Monika Brosovszky-Boriga, căpitanul BC Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad.

LNBF a fost fondată în 2012 și a luat locul Campionatului Național Divizia A, care a fost fondat în 1950.

Rezumat meci

CSM Târgoviște a început în forță cel de-al patrulea joc al finalei, demonstrând că baschetbalistele antrenate de Dan Fleșeriu sunt decise să încheie finala doar în patru acte. Astfel, cu Givens și Green din nou în mare formă, gazdele s-au desprins destul de repede pe tabela (11-5 în min.5) iar diferența a crescut constant până la pauza mare, CSM Targoviște intrând la vestiare cu un avantaj mai mult decât confortabil: scor 46-30. La reluare, după o nouă perioadă de dominare a gazdelor, care au ridicat publicul în picioare când au marcat pentru 52-32 (min. 23), arădencele au declanșat o cursă de revenire spectaculoasă. Fără Destiny Williams, transferată în WNBA, dar cu Coker și Rhoads în vervă, campioana sezonului trecut a reușit să se apropie până la 61-56 (min. 33). Jones și Poole au luat meciul pe cont propriu, făcând zadarnice eforturile arădene, astfel că fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria echipei CSM Târgoviște, cu 70-62.

Conform datelor oficiale, iată și marcatoarele din meciul de miercuri seara:

CSM Targoviște:

GIVENS (18 p, 8 rec, 2 pase, 1 int), GREEN (14 p, 4×3, 4 rec, 3 pase, 1 int, 2 cap), SMITH (10 p, 9 rec, 1 int), POOLE (9 p, 4 rec, 6 pase, 1 int, 1 cap), SANFORD (10 p, 8 rec, 1 cap), JONES (5 p, 1 pase), HUȚANU (2 p, 4 rec, 1 int) și STOENESCU (2 p, 1 pasă. 1 int). ICIM Arad: RHOADS (18 p, 1×3, 3 rec, 2 pase, 3 int), COKER (18 p, 13 rec, 1 pasă), BROOMFIELD (14 p, 13 rec, 2 cap), CROSBY (6 p, 1 rec, 2 pase), MILOVANOVIC (5 p, 1×3, 4 rec, 1 pasă), ENGELMAN (1 p, 3 rec, 1 pasă).

Reamintim că în primele trei partide ale finalei LNBF s-au înregistrat următoarele rezultate: 

BC UVG ICIM Arad CSM Targoviste (meciul 1, 77:78)

BC UVG ICIM Arad CSM Targoviste (meciul 2, 87:86)

CSM Targoviste BC UVG ICIM Arad (meciul 3, 77:75)

În urma rezultatelor înregistrate în meciurile din finală, iată și CLASAMENTUL FINAL al LNBF, sezonul 2013/2014:
1. CSM TÂRGOVI
ȘTE 2. BC Universitatea Vasile Goldiș ICIM Arad 3. CSU Alba Iulia 4. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 5. CSBT Alexandria 6. Olimpia CSU Brasov 7. CS Municipal Satu Mare 8. BCM Danzio Timișoara 9. Phoenix Galați 10. Universitatea CSM Oradea 11. Rapid București 12. Universitatea Cluj-Napoca 13. Nova Vita Tg. Mureș 14. SCM CSS Craiova

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial