17 aprilie 2024

Criminaliştii au ridicat probe ADN pe care le compară cu cele găsite pe trupul fetiţei de 11 ani

gsu9Cetăţeanul olandez, considerat principalul suspect în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița, care a fost răpită și ucisă la câțiva kilometri de casă, s-a sinucis.

Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Române şi confimat de şeful procuraturii din provincia Brabant.

În dosar, anchetatorii au mai multe dovezi care îl leagă pe olandez de dispariția și moartea copilei. Printre ele, mai multe imagini ale camerelor de supraveghere în care fetița ucisă apare în maşina suspectului.

oladez1Individul care ar fi ucis-o pe Mihaela se numeşte Johannes Visscher şi are 46 de ani. Procurorii i-au făcut dosar penal pentru lipsire de libertate, agresiune sexuală şi omor, după ce au analizat imaginile surprinse de aproape 40 de camere de supraveghere din localitatea în care a răpit-o pe faţă de 11 ani.

Într-una din secvenţe, în maşina suspectului se distinge ceea ce anchetatorii bănuiesc că ar fi trupul Mihaelei.

Ultima dată când a fost văzută în viaţă, copila purta pantaloni roz, iar pe scaunul din dreapta al autoturismului folosit de olandez culoarea iese în evidenţă.

gsu2Constantin Dinu, primar Gura Șutii: “Fetiţa venind spre casă, maşina venea, perpendicular s-au întâlnit. Fiind singură, probabil a luat-o. După aceea, trece pe la poarta fetiţei, a doua cameră vine la ora 17.18. Vine la camera de la primărie la 17.19 şi la 17.22 iese din Gură Şutii.”

Vasile Citireag, localnic: De la stâlpul ăla de lemn, puţin mai înainte.
Reporter: De acolo a luat-o?
Vasile Citireag: Da. Eu am auzit când a buşit maşina, când a închis uşa, dar nu mi-am dat seama că se întâmplă asta.

salc1Surse din achetă susţin că ar exista şi alte indicii care îl leagă pe olandezul Johannes Visscher de uciderea fetei de 11 ani.

Unul ar fi fost furnizat chiar de suspect. Visscher i-ar fi trimis unui poliţist din Dâmboviţa – care ancheta dispariţia fetei – istoricul înregistrat de aplicaţia Google Maps, pe care o avea instalată pe telefonul mobil, iar softul l-ar fi poziţionat în zona unde a fost descoperit cadavrul. Şi medicii legişti le-au furnizat indicii anchetatorilor.

gsu6Camelia Matei, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița: “Moartea victimei a fost violentă. Ea s-a datorat strangulării, iar o eventuală agresiune sexuală poate fi confirmată după analizele de laborator.”

Fetiţa nu ar fi fost violată, dar, potrivit unor surse din anchetă, ar fi fost descoperite şi urme de material seminal.

Olandezul Johannes Visscher a fost de la început pe lista celor vizaţi de anchetă procurorilor din Dâmboviţa.

confpMihai Dinca: prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița: “Am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şutii, a intrat în ultima localitate într-un interval de aproximativ 30 de minute, în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în două sau trei minute ”

Johannes Visscher a închiriat maşina la volanul căreia a fost filmat imediat după ce a ajuns în România, pe aeroportul Otopeni. Ulterior, el s-ar fi cazat într-un apartament în Bucureşti.

Poliţiştii au informaţii că cetăţeanul olandez a stat în România de miercuri până sâmbătă. În acest timp a fost cazat într-o zonă discretă din Sectorul 2 al Capitalei între bulevardul Pache Protopopescu şi Calea Călăraşilor. Poliţiştii au percheziţionat camera în care a stat. Au ridicat probe ADN pe care le compară cu cele găsite pe trupul fetiţei.

gsu11Criminaliştii au ridicat probe şi din maşina închiriată de suspect.

Unul dintre elementele cheie din această anchetă este maşina cu care s-a deplasat bărbatul. Este în parcarea centrului de închirieri. Maşina este sigilată.

Mihaela a fost răpită vineri. Plecase de la şcoală şi mai avea doar 300 de metri până acasă. Poliţiştii şi jandarmii au căutat-o inclusiv cu dronele şi un elicopter. Au găsit-o fără viaţă într-un lan de porumb, la marginea unei păduri, după aproape 48 de ore.

confp2Sorin Păun, inspector șef IPJ Dâmbovița: “A avut o folie, din cauza aceasta nu a putut fi văzută. A fost acoperită cu o folie de plastic şi prin trecerea elicopterului a fost dezvelit şi a fost găsit de cei care erau în căutare.”

În opinia psihiatrului Gabriel Diaconu, comportamentul suspectului iese din tiparul obişnuit.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: “Ceva s-a întâmplat de a omorât-o, pentru că agresorii sexuali nu îşi ucid victimele.”

gsu7Cetăţeanul olandez a plecat din ţară sâmbăta, la ora 17, cu un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni, iar poliţiştii români au reuşit să ia legătura cu el trei ore mai târziu – când ajunsese deja în Olanda.

Luni, individul s-ar fi sinucis, a anunţat şeful Poliţie Române.

Suspectul ar mai fi vizitat România şi în trecut iar anchetatorii încearcă să afle ce a făcut la noi în ţara în călătoriile anterioare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial