28 martie 2024
Târgovişte – Deţinuţii învaţă că meseria e BRĂŢARĂ DE AUR

Târgovişte – Deţinuţii învaţă că meseria e BRĂŢARĂ DE AUR

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), aproximativ 46% din populaţia aflată în penitenciarele din România este formată din recidivişti.

Acest fenomen indică necesitatea extinderii programelor de reintegrare în societate, dar și a activităților care să scadă riscul de excluziune pe piaţa muncii a persoanelor care au fost private de libertate

Pentru a susține revenirea foștilor deținuţi în societate, dar și pe piața muncii, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale si Persoanelor Vârstnice, în parteneriat cu, Asociatia Catalactica, S.C Technical Traiding SRL FEDES – IRECSON, SC Global Commercium Development SRL, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Comune di Padova – Settore Servizi Sociali (Italia), Irecoop Veneto (Italia), Instituto de Formacion Integral S.L.U. (Spania) implementează proiectul ”Viața după gratii” POSDRU/96/6.2/S/60000.

Evenimentul cu titlul Sprijin pentru revenirea pe piața muncii și integrarea în societate a persoanelor care au fost private de libertate reprezintă una dintre activităţile care servesc integrării sociale a persoanelor privative de libertate, fiind parte dintr-o serie de conferinţe şi dezbateri ce se vor desfășura în mai multe locații din România, pe tema inegalităţilor cu care foștii deținuți se confruntă în societatea noastră.

Avem onoarea să vă invităm joi, 21 noiembrie 2013, ora 10:00, la Seminarul cu tema „Sprijin pentru revenirea pe piața muncii și integrarea în societate a persoanelor care au fost private de libertate”.

Evenimentul va avea loc la sediul DGASPC Dâmboviţa – Str. I C Vissarion nr.1, Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial