7 mai 2024
Cornel Ştefan: “Şomajul în rândul tinerilor este o realitate ce nu convine actualei puteri”

Cornel Ştefan: “Şomajul în rândul tinerilor este o realitate ce nu convine actualei puteri”

“Dincolo de statisticile oficiale, trebuie spus că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă nu ia în considerare tinerii care au ieşit din evidenţele agenţiei şi nici milionul de tineri plecaţi la muncă în străinătate, din cauză că au rămas fără loc de munca.

Astfel, şomajul în rândul tinerilor este o realitate ce nu convine actualei puteri pentru că ar trebui să-şi asume eşecul în a oferi acestor tineri şansa la care sunt îndreptăţiţi.

Traian Băsescu a reluat în discuţie necesitatea de a crea locuri de muncă, dar singura soluţie pe care o propune este Proiectul de la Roşia Montana.

Uniunea Social Liberală a propus o serie de măsuri pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor, dar toate aceste propuneri au fost respinse de actuala putere fără nicio justificare.

Soluţiile noastre se referă la următoarele aspecte:

 Reducerea impozitării muncii, prin scăderea contribuţiei pentru asigurări (CAS) cu 5% pentru angajatori

 Reducerea integrală a plăţii CAS datorată de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de muncă (cu condiţia menţinerii pe locul de muncă încă un an de zile)

 Zero taxe pentru angajarea cu jumătate de normă a tinerilor sub 25 de ani şi a persoanelor cu vârsta mai mare de 55 de ani

 Deblocarea cât mai rapidă a posturilor pentru tinerii absolvenţi din sistemele de învăţământ şi sănătate, după regula de înlocuire 1 la1

Acestea sunt doar câteva din soluţiile propuse de USL, care ar duce la decongestionarea acestei situaţii.

Tinerilor li s-a luat speranţa, li s-a luat predicţia viitorului, şi mai ales li s-a luat un lucru pentru care actuala putere nu trebuie iertată, li s-a luat lipsa de perspectiva şi dreptul la demnitate”, declară Cornel ŞTefan, liderul TSD Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial