6 mai 2024
Corbii Mari – Soacra înşelată de escroc!

Corbii Mari – Soacra înşelată de escroc!

Lucrătorii Postului de Poliţie Corbii Mari 30, au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 de numitul M.I., din localitate, cu privire la faptul că soacra sa a fost înşelată cu suma de 1950 lei de către o persoană necunoscută.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în jurul orei 07:00, o persoană necunoscută i-a solicitat numitei D.S suma de 2000 de lei, motivând faptul că a fost trimis de către nepotul acesteia, aflat în străinătate, caruia îi este necesară această sumă.

Totodată, numita D.S a purtat o discuţie prin telefon cu o persoană necunoscută, care, pretinzând că este nepotul său, i-a solicitat să-i inmâneze respectivei persoane suma de 2000 lei, în final femeia oferindu-i acestuia 1950 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune, vă recomandăm:

Pentru prevenirea înșelăciunilor, poliţia vă recomandă:

– Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat caștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume! – Nu furnizați date personale prin nici un mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câștiga încrederea, vă oferă unele informații cu scopul de a vă induce în eroare!

– Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător! – Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod! – Sunați operatorul de telefonie mobilă, dacă primiți mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaților!

– Nu expediați sume de bani prin mandate on-line, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute și nu comunicați codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru! – Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanții unor societăți comerciale și vă oferă, spre vânzare, bunuri la prețuri derizorii și cadouri. – Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune de persoane, pentru a vă creea impresia că vă cunoaște; mai mult, vă oferă informații cu privire la familia și rudele dumneavoastră, stabilite în străinătate, care vă trimit colete pentru care trebuie să achitați o sumă de bani;

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial