2 mai 2024
Controale pe şoselele din Dâmboviţa

Controale pe şoselele din Dâmboviţa

Polițiștii dâmbovițeni au fost prezenți pe principalele drumuri din județ, precum și în zonele de interes, pentru creșterea gradului de siguranță

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pentru descurajarea și sancționarea conducătorilor auto care se urcă la volan, deși au consumat alcool ori substanțe interzise.

În cadrul controalelor efectuate pe drumurile publice din județ, polițiștii au testat peste 290 de conducători auto, iar, pentru neregulile descoperite, au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare și au reținut 21 de permise de conducere, dintre care 7 au fost pentru consumul de băuturi alcoolice.

De asemenea, polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au depistat un bărbat de 50 de ani, din Ionești, precum și un bărbat de 36 de ani, din Costeștii din Vale, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul național 61, în orașul Găești, dar și pe drumul județean 401A, în localitatea Puțu cu Salcie, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. Cei doi, în urma testării cu aparatul etilotest, au prezentat alcoolemii cu valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Răcari au surprins, pe drumul național 7, un bărbat din Slobozia Moară, în timp ce ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului. În urma testării efectuate în acest sens, a fost indicat un rezultat cu o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice. În cauză, în cele trei situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În plus, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au oprit pentru control, pe raza localității Bucșani, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Iedera. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial