8 mai 2024
Dâmboviţa: 117 amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru neregulile din trafic

Dâmboviţa: 117 amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru neregulile din trafic

La data de 4 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 7 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 10 filtre pe raza întregului județ.

În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate 272 de persoane, controlate 206 autovehicule și testați 76 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.210 de lei.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 117, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Alte 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 11 permise de conducere (4 pentru depășirea regimului legal de viteză și unul pentru consumul de alcool) și au retras 4 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial