3 mai 2024
Controale pe şosele. Ce nereguli au constatat agenţii de la Rutieră

Controale pe şosele. Ce nereguli au constatat agenţii de la Rutieră

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 711B, un motociclu (scuter) condus de un minor de 17 ani, din Bucșani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că minorul nu deținea permis de conducere, iar motociclul nu era înregistrat/înmatriculat în circulație.

Tot în localitatea Bucșani, pe drumul județean 711B, polițiștii au surprins un alt minor de 15 ani, în timp ce ar fi condus un motociclu (scuter) fără a deține permis de conducere și fără ca acesta să fie înmatriculat/înregistrat în circulație.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii din cadrul secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au oprit pentru control, pe drumul județean 724, în localitatea Malu cu Flori, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din Pucheni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce, iar plăcuțele cu număr de înmatriculare erau reținute din cursul lunii ianuarie a.c., fără a avea drept de circulație.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au surprins, pe drumul județean 702E, în comuna Cobia, un bărbat de 24 de ani, din Mătăsaru, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial