10 mai 2024
Dâmboviţa – Şcolile, în vizorul oamenilor legii!

Dâmboviţa – Şcolile, în vizorul oamenilor legii!

Siguranţa în scoli, o prioritate a poliţiei dâmboviţene!

Având în vedere faptul că prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor reprezintă o prioritate a Poliţiei Române pentru anul 2012, poliţiştii au desfăşurat în municipiile şi oraşele din judeţ activităţi de prevenire, ce au avut ca beneficiari direcţi elevii care prezintă vulnerabilităţi din punct de vedere al siguranţei.

Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 11:00-14:00, având ca scop prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora.

Astfel, poliţişti de proximitate, ordine publică, poliţie rutieră au fost prezenţi în zona unităţilor de învăţământ, verificând unităţile comerciale din apropierea acestora pentru a se asigura că sunt respectate categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi au efectuat controale în vederea depistării elevilor care absentează de la orele de curs.

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor, zilnic avându-se în vedere zona adiacentă unităţilor de învăţământ, în vederea prevenirii unor evenimente rutiere negative.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial