4 mai 2024
Poliţiştii din Târgovişte – „EDUCAŢIE RUTIERĂ, EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ!”

Poliţiştii din Târgovişte – „EDUCAŢIE RUTIERĂ, EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ!”

polibCOMUNICAT DE PRESĂ

Concursuri pentru micii bicicliști

La nivelul judeţului Dâmboviţa, în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, la sediul Şcolii Generale nr. 5 „Coresi” din municipiul Târgovişte, s-a organizat etapa judeţeană a Concursului „EDUCAŢIE RUTIERĂ, EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ!” .

Concursul a constat în două probe practice prin care elevii au avut posibilitatea de a-și demonstra îndemânarea în utilizarea bicicletei în poligon, precum şi cunoaşterea regulilor de circulaţie în poligonul „parc-şcoală”.

Scopul acestei competiţie constă în formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere în rândul elevilor.

Câştigătorii, echipajul format din elevii Şcolii Generale nr. 5 „Coresi”, va reprezenta judeţul Dâmboviţa la etapa naţională.

De asemenea, tot ieri, a avut loc etapa județeană a Concursului „Cupa DHS”, la care au participat 22 de echipaje ale unităților de învățământ din județ.

Elevii au susținut o probă teoretică de testare a cunoștințelor în domeniul regulilor de circulație și o probă de îndemânare în utilizarea bicicletei.

Locul I a fost adjudecat de Școala Generală Lucieni și va reprezenta judeţul Dâmboviţa la etapa naţională.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial