25 aprilie 2024

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizări în scandalul banilor publici

cj-dbCOMUNICAT DE PRESĂ

Pentru o corectă informare a opiniei publice, cu privire la Legea Bugetului de Stat, instituția Consiliului Județean Dâmbovița face următoarele precizări.

Conform Legii 50/ 2019, Legea Bugetului de Stat, pe anul 2019, alocarea sumelor cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat, în anul 2019, se repartizează în mod egal județelor, în limita sumei de 28. 492 mii lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean.

În cadrul fiecărui județ, fondul la dispoziția consiliului județean se repartizează integral, în anul 2019, comunelor, orașelor și municipiilor, prin hotărâre de consiliu județean. Hotărârea de consiliu județean se comunică directorului general al Direcției Generale a Finanțelor Publice, Instituției Prefectului și unităților administrativ-teritoriale.

Față de cele prezentate mai sus, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, suma de 28. 492 mii lei va fi repartizată integral, în cursul anului 2019, prin hotărâre de consiliu județean, în funcție de solicitările și necesitățile fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Pentru a elimina orice confuzie legată de suma corespunzătoare cotei de 7,5% din impozitul pe venit, estimat a se încasa la bugetul de stat, repartizarea conform legii bugetului de stat și suma constituită „fond de rezervă bugetară la dispoziția consiliului județean”, conform Legii 273/ 2006, privind finanțele publice locale, precizăm că aceasta din urmă va fi prevăzută și repartizată în conformitate cu prevederile legale în bugetul local pe anul 2019, în cuantum de până la 5%, din volumul cheltuielilor cuprinse în buget, și utilizată pentru situații neprevăzute, calamități naturale și alte cheltuieli urgente.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial