28 aprilie 2024
Comunicat de presă: USR cere președinților Senatului și Camerei Deputaților audierea în Parlament a responsabililor cu monitorizarea și controlul respectării drepturilor persoanelor vârstnice și/sau cu dizabilități

Comunicat de presă: USR cere președinților Senatului și Camerei Deputaților audierea în Parlament a responsabililor cu monitorizarea și controlul respectării drepturilor persoanelor vârstnice și/sau cu dizabilități

Comunicat de presă USR cere președinților Senatului și Camerei Deputaților audierea în Parlament a responsabililor cu monitorizarea și controlul respectării drepturilor persoanelor vârstnice și/sau cu dizabilități

Liderii grupurilor USR au adresat președinților celor două Camere solicitări pentru convocarea Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților, astfel încât comisiile de specialitate să poată lucra săptămâna viitoare și să-i audieze pe cei responsabili cu monitorizarea și controlul respectării drepturilor persoanelor vârstnice și/sau cu dizabilități.

Solicitări în vederea convocării comisiilor și audierii persoanelor responsabile au fost adresate lui Nicolae Ciucă, președintele Senatului, și lui Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților. Demersul vine după ce, joi, USR a adresat o solicitare similară Birourilor Permanente Reunite, solicitare pe care PSD și PNL au refuzat să o discute.

Oana Țoiu, deputată USR: „Am cerut program de lucru săptămâna viitoare pentru audieri și pentru a identifica rețeaua responsabililor cu monitorizarea și controlarea calității serviciilor sociale, precum și pentru a identifica soluțiile ca drame precum cele reieșite din dosarul DIICOT să nu se mai repete.

Poate domnul Ciolacu vrea să verifice doar pe Facebook ce s-a întâmplat, interesat de imagine și nu de răspunsurile concrete, poate se trezește până luni și acceptă. Ne cheamă la muncă pentru a lua act de demisia directorului SRI, dar nu vrea să includă și ceva cu adevărat util pentru cetățeni.

Trebuie să vină la comisie cei responsabili, inclusiv sora doamnei ministru Firea, soră care conducea asistența socială din Ilfov și care ar fi trebuit să verifice furnizorul plătit de primăria soțului ministrului Firea”.

USR cere să fie audiați reprezentanții ministerelor responsabile, dar și cei ai Avocatului Poporului, Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, conducerea asistenței sociale a autorității locale care avea beneficiarii în grijă și a contractat serviciile.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial