mie. oct. 23rd, 2024

Românul Călin Țopa, compozitorul muzicii “Document 56”, filmul premiat la Beverly Hills Film Festival SUA

Călin Țopa, compozitor și sound designer român, a avut o contribuție majoră la filmul “Document 56”, premiat la cea de-a 24-a ediție a Beverly Hills Film Festival din Los Angeles . Filmul, regizat de Christopher Landry, a avut premiera mondială la acest festival prestigios și a fost inclus în Selecția Oficială, captivând atât publicul, cât și criticii de film.


“Intrarea în acest proiect a fost cu atât mai semnificativă, având în vedere că ‘Document 56’ este primul nostru scurt metraj și că a fost selectat pentru proiecție într-unul dintre cele mai importante cinematografe din Hollywood. Integrând aspecte autentice ale României și nu numai, cred că am reușit să aduc în viață un sunet care nu doar completează povestea, ci și o definește. Participarea noastră în atmosfera festivalului Beverly Hills Film Festival din Hollywood în aceste zile este o experiență care cu siguranță mă încurajează să continui să creez și să explorez domeniul muzicii de film”, a declarat Călin Țopa.


“Document 56” prezintă o poveste fascinantă și reală despre alianța secretă din timpul Războiului Rece între CIA și Securitatea română, pentru a finanța regimul irakian al lui Saddam Hussein. Filmul dramatizează întâlnirea dintre agenți CIA și Securitate pentru a furniza provizii militare și uniforme armatei Irakului, în sprijinul războiului lor împotriva Iranului în anii ’80.
Regizorul Christopher Landry, american stabilit de mulți ani în România, a adus la viață această poveste complexă și captivantă, inspirată din istoria reală. “Document 56” a fost o premieră pentru Landry, care a subliniat fascinația sa pentru istoria României.


„Ca american care trăiește de mulți ani în România, interpretarea greșită a limbajului este ceva care continuă să mă fascineze. Aceasta, alături cu dragostea mea pentru istoria noului meu cămin adoptiv, au făcut din aceasta un subiect firesc pentru primul meu film”, a declarat regizorul Christopher Landry.
Călin Țopa, în calitate de compozitor al filmului, a contribuit la atmosfera unică și captivantă a peliculei, prin intermediul unei coloane sonore care îmbină elemente de ambient, neoclasic dar atât și orchestra. Experiența sa în domeniul muzicii experimentale și colaborările anterioare în industria filmului și teatrului au adus o dimensiune aparte filmului “Document 56”, evidențiind talentul și creativitatea sa.
Soundtrack-ul filmului va fi lansat cât de curant pe platforme digitale.


Această recunoaștere internațională a talentului și creativității lui Călin Țopa, în contextul succesului filmului “Document 56” la Beverly Hills Film Festival din Hollywood, reprezintă nu doar o realizare personală pentru el, ci și o sursă de inspirație și mândrie pentru întreaga comunitate artistică din România.
Pentru mai multe informații despre filmul “Document 56” și munca lui Călin Țopa, vă invităm să accesați www.calintopa.me
https://www.imdb.com/title/tt18261116/

Despre Beverly Hills Film Festival
Fondat în 2001 în vecinătatea capitalei mondiale a divertismentului, Beverly Hills Film Festival este considerat unul dintre cele mai exclusiviste și influente festivaluri de film la nivel global. Prin conectarea talentului revoluționar al regizorilor emergenți și expunerea comunității la cele mai recente inovații din domeniul cinematografiei, Beverly Hills Film Festival (BHFF) este un patron al cinematografiei și culturii. Obiectivul Festivalului de Film Beverly Hills este să unească pionierii cinematografiei de astăzi cu bogăția patrimoniului cinematografic al Beverly Hills-ului, edificând și dezvoltând comunitatea cinematografică și sporind impactul artelor.