19 mai 2024

Cojasca – În legea lor! Are 15 ani şi conduce maşina fără nicio grijă!

copil-la-volanInfracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Butimanu au depistat un minor, de 15 ani, din Cojasca, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus pe drumul public, de către proprietar, un bărbat, de 41 de ani, care cunoştea faptul că minorul nu are dreptul de a conduce autovehicule.

Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, respectiv „încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu are acest drept”.

Totodată, în noaptea de 19/20 iunie a.c., poliţiştii din Ulieşti au depistat doi tineri, ambii din localitatea Mogoşani, în timp ce conduceau mopede pe drumul public, deşi nu posedau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora, au fost întocmite dosare penal pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial