3 mai 2024
Ofiţerii de la Investigarea Fraudelor Dâmboviţa i-au băgat în post pe vânzătorii de carne!

Ofiţerii de la Investigarea Fraudelor Dâmboviţa i-au băgat în post pe vânzătorii de carne!

COMERCIANŢII DE PRODUSE DIN CARNE, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI !

În urma unei acţiuni pe linia respectării legislaţiei privind comercializarea produselor din carne, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 9500 de lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Dâmboviţa au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte, pe linia verificării legalităţii comercializării de carne şi produse din carne.

Poliţiştii au verificat mai mulţi agenţi economici ce au ca profil de activitate comercializarea de carne şi a produselor din carne, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 12 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală însumează 9500 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării produse din carne în valoare totală de 11 000 de lei.

Exemplu:

În urma controlului efectuat la o societate comercială, poliţiştii au descoperit cantitatea de 250 de kilograme de carne şi produse din carne, în valoare de 2200 de lei, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Administratorul societăţii a fost sancţionat în conformitate cu Legea 12 / 1990 republicată, cu suma de 1500 de lei.

Totodată, în urma controlului la o altă societate comercială, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârsirea infracţiunii de evaziune fiscală, administratorul fiind suspecatat că a înregistrat în contabilitate aprovizionări de produse din carne de la diferite societăţi comerciale, cu comportament de tip fantomă, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta a cauzat prin activitatea sa infracţională un prejudiciu de aproximativ 40 000 de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial