20 aprilie 2024
Cobia – Festivalul Internațional de Toacă

Cobia – Festivalul Internațional de Toacă

Webp.net-resizeimage-3La Parohia Mânăstirea Cobia din Protoieria Găești s-a desfășurat ediția a 10-a a Festivalului Internațional de Toacă – etapa eparhială, la care au participat 60 de tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei, cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani.

La eveniment au luat parte: D-na prof. univ. dr. Sanda Hîrlav-Maistorovici – Universitatea Națională de Muzică din București și Universitatea Valahia din Târgoviște, Pcuv. stavr. Macaria Mavrodin – stareța Mânăstirii Viforâta, D-l Alexandru Oprea – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, D-na Luciana Cristea – Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, D-l Marin Manda – Primarul Comunei Cobia, Pc. Pr. Marius Stan – Protopopul Protoieriei Găești, preoți și profesori de religie din Eparhia noastră, însoțiți de numeroși tineri și de părinții acestora.

Din partea Înaltului Ierarh, Pr. consilier Ionuț Ileana, a oferit, în urma jurizării, următoarele premii, constând în bani, icoane, cărți, diplome și alte daruri:

Premiul I – Florin Costin Stan, de la Parohia Mislea, Protoieria Găești.

Premiul II – Ionuț Pătru, de la Parohia Mănești, Protoieria Târgoviște Nord.

Premiul III – Daniel Bădescu, de la Parohia Sturzeni, Protoieria Târgoviște Nord.

Au fost acordate 4 mențiuni, astfel: Bogdan Valentin Matei, de la Parohia Gheboaia, Protoieria Târgoviște Sud; Eduard Ioniță și Mihnea Stana, de la Parohia Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud; Antonie Neguș, de la Parohia Pietroșița III, Protoieria Pucioasa.

Tinerii care au obținut primele două locuri, vor reprezenta Arhiepiscopia Târgoviștei la faza finală a Festivalului Internațional de Toacă, care se va organiza în data de 8 iulie 2019, în orașul Victoria, județul Brașov.

Toți ceilalți concurenți au primit diferite daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit și a preoților prezenți la eveniment, iar Pc. Pr. Ion Popescu, a primit o diplomă aniversară pentru inițiativa, găzduirea și străduința depusă la organizarea primelor 10 ediții ale Concursului.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial