28 martie 2024

Crucea Roșie Chineză donează 20 de mii de măşti dâmboviţenilor

mascaÎn baza acordului de parteneriat încheiat între Crucea Roșie Română – Filiala Dâmbovița și Crucea Roșie Chineză – Filiala Guangxi, autoritățile de la Nanning oferă filialei noastre, cu titlu gratuit, un sprijin constând într-un număr de 20.000 de măști de unică folosință și 1.000 de măști N95, având o valoare totală de aproximativ 44.000 de lei.

De asemenea, autoritățile chineze au promis că vor suporta toate cheltuielile ocazionate de transportul ajutorului umanitar pe ruta Changyuan – București, fapt care ridică valoarea sprijinului la peste 10.000 de euro. Măștile de protecție au certificat de omologare conform standardelor UE.

”Iată că eforturile conducerii Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița de a crea colaborări în plan internațional, susținute de-a lungul anilor, acum dau roade. Mulțumim în primul rând partenerilor chinezi pentru gestul nobil de a sprijini județul nostru și le transmitem pe această cale, recunoștința tuturor celor care vor beneficia de acest ajutor. Este important să menționez că un rol determinant în crearea și menținerea parteneriatelor internaționale ale filialei noastre îl are Consiliul Județean Dâmbovița, instituție care încurajează și sprijină în mod constant astfel de inițiative. Așteptăm cu nerăbdare sosirea transportului din China, în vama Otopeni, îndeplinirea formalităților vamale și distribuirea măștilor de protecție acolo unde este nevoie.”, a declarat Directorul Filialei – Raul Pavelescu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial