26 aprilie 2024
Chindia Târgovişte – Tot Gică e jupânul!

Chindia Târgovişte – Tot Gică e jupânul!

❚”Baciul” a hotărât iarăşi de unul singur ca echipa să înnopteze la un hotel de patru stele din Snagov, în condiţiile în care jucătorii sunt neplătiţi de trei luni ❚”Eu nu văd aşa o colaborare, iar dacă se va continua în acest ritm, probabil că mă voi retrage sau îi voi transmite preşedintelui Ţuţuianu să aleagă între mine şi alţii”, nu îşi ascunde supărarea preşedintele Mihai Trifan ❚ Chiar şi jucătorii au mârâit înaintea meciului la adresa “Baciului”, care le-a transmis prin intermediul vicepreşedintelui Sorin Lungu că îşi vor primi până vineri salariile restante ❚ Trifan i-a convins pe Adrian Ţuţuianu şi Gabriel Boriga să aloce din banii aprobaţi Chindiei (10 miliarde vechi), iar în contul clubului au ajuns deja primele tranşe ❚ Perceput rapid ca un alt antrenor care ascultă indicaţiile lui Gică Popescu, Eusebiu Tudor a luat o primă decizie dură, punându-l pe linie moartă pe târgovişteanul Dragoş Pătru, care nu a prins lotul de 18 cu el pe banca tehnică ❚ După ce a numit un nou antrenor fără să-şi consulte colaboratorii locali, Gică persiflează şi presa dâmboviţeană, întorcându-le spatele jurnaliştilor veniţi de la Târgovişte prezenţi la meciul cu Sportul, pentru a acorda interviuri numai televiziunilor centrale

Numit de câteva zile ca reprezentant al CJ Dâmboviţa la Chindia Târgovişte, Mihai Trifan a simţit rapid greutatea funcţiei de preşedinte, dar şi cât de dură este colaborarea cu Gică Popescu. Chiar dacă ştia că echipa va pleca sâmbătă de dimineaţă spre Giuleşti, pentru meciul cu Sportul, a fost anunţat că deplasarea se va face de vineri seară, iar echipa va înnopta la un hotel de patru stele din Snagov, unde preţul unei camere variază între 50 şi 75 de euro. Aşa a hotărât Gică Popescu, fără să-l consulte pe Trifan, pus în faţa faptului împlinit.

“Dacă ştiam că nu se mai pleacă în ziua meciului, rezolvam o cazare la un preţ mai bun, sunt atâtea oferte… Reprezint aici o instituţie respectabilă şi nu îmi permit să mă fac de râs la vârsta mea, aşa că trebuie să justific şi să economisesc fiecare ban public. Eu nu văd aşa o colaborare, iar dacă se va continua în acest ritm, probabil că mă voi retrage sau îi voi transmite preşedintelui Ţuţuianu să aleagă între mine şi alţii”, ne-a mărturisit, evident supărat, noul conducător al Chindiei, Mihai Trifan.

Chiar şi jucătorii au mârâit înaintea meciului la adresa “Baciului”, care le-a transmis prin intermediul vicepreşedintelui Sorin Lungu că îşi vor primi până vineri salariile restante. Cu greu au fost convinşi să facă deplasarea, având reţineri să intre pe teren până şi la meciul anterior, cu Săgeata Năvodari. S-a plecat spre Snagov destul de târziu, după ora 19.00, în condiţiile în care distanţa până în Giuleşti putea fi parcursă în maxim o oră şi jumătate, sâmbătă de dimineaţă.

Speranţe pentru reeşalonarea datoriilor

Mihai Trifan a purtat discuţii atât cu preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, cât şi cu primarul Gabriel Boriga, reuşind să-i convingă să aloce banii aprobaţi, în total 10 miliarde vechi. Nici măcar nu a mai ajuns la meciul cu Sportul, alergând dintr-un birou în altul, după semnături şi toate cele.

“Oamenii au înţeles situaţia disperată în care se află clubul şi ne-au ajutat, astfel că ne-au ajuns nişte bani în cont, numai că avem datorii importante, iar banca nu ne iartă. Am mers pe la diverse instituţii, în speranţa să eşalonăm aceste restanţe financiare, pentru a ne rămâne bani şi pentru salarii, care se vor da cu siguranţă pe parcursul săptămânii. Nici nu au ajuns bine banii în cont, că am şi fost sunat de Titi Ionescu, care mi-a spus să-i plătesc ultimele trei salarii. Să vedem ce spun actele, iar pentru luni am solicitat să văd inclusiv contractele jucătorilor şi antrenorilor. Trebuie să fim chibzuiţi cu banul public şi să facem economii, iar pentru asta cred că se impun anumite măsuri”, se zbate Trifan să acopere datoriile clubului, în special către jucători, cu toate că legea interzice plata salariilor către sportivi, din bani publici.

Chindia arată rău la toate nivelurile

Obişnuit să conducă de unul singur, chiar dacă banii vin în marea lor parte din fonduri publice, Gică Popescu a ţinut să aibă controlul asupra echipei, numindu-l antrenor pe Eusebiu Tudor, dar şi asupra centrului de copii şi juniori, unde şef este naşul său, Ţâcă Zamfir. În mod normal, Silviu Dumitrescu era soluţia ideală pentru postul de antrenor, un tehnician orientat către jucători locali, însă tocmai asta nu-i trebuie “Baciului”.

Din păcate, nici Eusebiu Tudor nu a adus şocul dorit la echipă, care continuă să dezamăgească, plătind tribut unei pregătiri precompetiţionale total ratată, sub comanda lui Flavius Stoican şi Sică Bârdeş, ultimul păstrat şi acum antrenor secund, chit că ar fi trebuit să plece odată cu celălalt. Chindia arată rău şi la nivel de juniori, unde are şanse foarte mici de a depăşi fazele de debut ale competiţiei, cu toate cadrele tehnice noi aduse la centru.

Nu ştim în ce măsură se mai justifică şi salariul foarte mare al lui Ţâcă Zamfir, venit de la Craiova să pună pe picioare activitatea juvenilă a clubului, însă rezultatele lasă de dorit. “După ce vom rezolva urgenţele salariale de la echipă, ne vom îndrepta foarte serios atenţia către juniori, unde vreau să creştem elemente locale”, sunt intenţiile lui Trifan.

Gică le-a întors spatele jurnaliştilor locali

Perceput rapid ca un alt antrenor care ascultă indicaţiile lui Gică Popescu, Eusebiu Tudor a luat o primă decizie dură, punându-l pe linie moartă pe târgovişteanul Dragoş Pătru, care nu a prins lotul de 18 cu el pe banca tehnică.

“Pătru plăteşte pentru penaltiul ratat în meciul cu Brăila, când i-a luat mingea din braţe lui Bobi Verdeş, să bată el. Acum e pedepsit de Gică”, ne-au transmis sursele noastre din club. După ce a numit un antrenor nou fără să-i consulte pe colaboratorii locali, Gică persiflează şi presa dâmboviţeană, întorcându-le spatele jurnaliştilor târgovişteni prezenţi la meciul cu Sportul, pentru a acorda interviuri numai televiziunilor centrale. Nu ar fi rău ca şi jurnaliştii locali să-i întoarcă spatele, poate şi echipei, pentru care s-au deplasat special la Bucureşti, dar şi în multe alte oraşe ale ţării.

“Eu vreau să coabităm şi să avem o relaţie foarte bună cu presa”, sunt, în schimb, intenţiile lui Trifan, însă la Chindia se vede treaba că nu există decât un singur şef, iar acela e fostul internaţional.

Până la urmă, ce pretenţii avem de la Gică Popescu să arate mai mult respect jurnaliştilor locali, când el se comportă ostentativ cu partenerii din proiect?

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial