2 mai 2024
Chindia Târgovişte, SUFOCATĂ de datorii!

Chindia Târgovişte, SUFOCATĂ de datorii!

❚ Noul preşedinte a apărut într-o perioadă, în care clubul are conturile blocate de fisc, pentru o datorie aproximativă de 400.000 lei, mai apar restanţe de 290.000 lei către jucători, furnizorii îşi cer şi ei serviciile plătite şi Gică Popescu are de recuperat în jur de 1.000.000 lei ❚ Ca şi cum toate acestea nu erau de ajuns, Chindia trebuie să achite la FCM Târgovişte suma de 7.600 lei, reprezentând grila de formare a lui Cosmin Negoescu, ca urmare a transferului la CS Ştefăneşti ❚ “Dacă nu ne dau banii pe Negoescu, normal ar fi să le blocheze meciul de sâmbătă, cu Sportul Studenţesc”, ameninţă Ghiorghi Zotic, finanţatorul lui FCM Târgovişte ❚ Cum datoriile au înghiţit clubul, iar nevoia de bani este disperată, Mihai Trifan a stabilit pentru zilele următoare întâlniri atât cu preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, cât şi cu primarul Gabriel Boriga, în speranţa că sumele aprobate ca ajutor financiar să fie achitate urgent ❚ “Trebuie să ne asigurăm că nu ne vor pleca jucătorii, iar vineri sper să le dăm banii”, este prioritatea numărul 1 a lui Trifan, care va apela inclusiv la schimbări de cadre, după ce va deveni preşedinte cu acte în regulă

Chiar dacă a fost numit ca reprezentant al CJ Dâmboviţa la Chindia Târgovişte, Mihai Trifan nu se consideră încă preşedintele clubului, funcţie pe care spune că o va deţine abia după ce vor fi modificate documentele la registrul comerţului.

“Trebuie să fiu foarte atent ce acte semnez la Chindia, pentru că nu îmi permit să mă compromit la vârsta asta. Încă nu reuşesc să fac ce mi-am propus, iar cel mai important lucru este să ne achităm datoriile avute faţă de jucători. De fapt, ăsta este şi scopul meu, să le asigur condiţii de performanţă”, spune Trifan, care şi-a intrat serios în pâine la Chindia, căutând cu disperare soluţii ca fotbaliştii să-şi primească salariile până la meciul cu Sportul.

“Încă nu au ajuns banii aprobaţi de CJD şi CLM, dar tot sper ca vineri băieţii să îşi ia salariul. Excluzând luna septembrie, datoriile către ei se ridică la 290.000 lei. Trebuie să ne asigurăm că nu ne vor pleca jucătorii, iar asta presupune să le achităm drepturile salariale restante”.

În perioada următoare este posibil să asistăm la o renegociere salarială, cu toate că Trifan nu consideră mari veniturile fotbaliştilor.

“Un salariu de 2.000 lei net nu mi se pare mult pentru un jucător de Liga a II-a, dar nici nu le dau în plus. Probabil că vor exista nişte premieri separate pentru fotbaliştii mai importanţi, deocamdată trebuie să le dăm banii din urmă”.

“Nu cred că vom mai merge cu aceiaşi oameni, unii doar de mobilă pe aici”

Mihai Trifan speră ca toate părţile implicate să pună umărul la salvarea Chindiei din prăpastia financiară în care a ajuns şi solicită o colaborare mai puternică cu partenerii din proiect.

“Nu poţi să conduci un club decât cu eforturi comune şi nu separat, unul de la Craiova, altul de la Bucureşti şi încă unul de pe la Timişoara. Acum sunt la stadiul de verificare a documentelor şi am descoperit aici nişte lucruri fortuite, dar sper să le rezolvăm”.

Preşedintele Chindiei, cum l-a numit Adrian Ţuţuianu, Mihai Trifan a lăsat de înţeles că la nivelul clubului vor apărea schimbări, aşa cum ar fi normal acolo unde nu sunt rezultate.

“Nu cred că vom mai merge cu aceiaşi oameni, unii doar de mobilă pe aici. Deocamdată nu vă pot spune mai multe, până nu o să devin preşedinte cu acte în regulă, apoi voi avea inclusiv putere decizională”.

Trifan a apărut la Chindia într-o perioadă, în care clubul are conturile blocate de fisc, pentru o datorie aproximativă de 400.000 lei, mai apar restanţe de 290.000 lei către jucători, furnizorii îşi cer şi ei serviciile plătite, unde mai punem că şi Gică Popescu are de recuperat în jur de 1.000.0000 lei.

FCM blochează Chindia pentru meciul cu Sportul?

Ca şi cum toate acestea nu erau deajuns, Chindia trebuie să achite lui FCM Târgovişte suma de 7.600 lei, reprezentând grila de formare a lui Cosmin Negoescu, ca urmare a transferului la CS Ştefăneşti. Cum în acest caz există o decizie din partea comisiilor federale şi un termen impus, cei de la FCM ameninţă că, în cazul neplăţii, vor sesiza federaţia, pentru a nu mai programa Chindia la meciul de sâmbătă, cu Sportul Studenţesc.

“M-au chemat unii de la Chindia să vorbesc cu ei, să văd ce vor. Dacă nu ne dau banii pe Negoescu, normal ar fi să le blocheze jocul următor, dar eu nu îmi doresc asta”, se ţine tare Ghiorghi Zotic, finanţatorul lui FCM.

“Iată că se găsesc şi oameni care vor să ne blocheze meciul cu Sportul, asta dacă jucătorii vor mai intra sâmbătă pe teren, după toate aceste întârzieri salariale. O să mă întâlnesc cu domnul Zotic să discutăm problema, doar că FCM nu a emis nici o factură. Noi vrem să le dăm banii săptămâna viitoare, însă în conformitate cu prevederile legale”.

Până şi tatăl lui Negoescu a avut o reacţie pe marginea subiectului, până acum preferând discreţia.

“Eu nu vorbesc decât pe acte şi vă spun că băiatul meu este liber de contract, decizie luată de o comisie federală. Că FCM cere grilă de formare, nu mai este treaba noastră, probabil că cei de la Ştefăneşti au şi plătit-o. Oricum ea era mai mare de 7.600 lei, dar suma aceasta a fost stabilită printr-o hotărâre judecătoarească. Aşa că domnul Zotic vorbeşte prostii când spune că Negoescu este jucătorul lui FCM Târgovişte, nu-l merită”.

Ar fi incredibil să asistăm la o neprogramare a Chindiei pentru meciul cu Sportul, din cauza celor de la Şotânga!

Fără bani publici, clubul e terminat

Cum datoriile au sufocat clubul, iar nevoia de bani este disperată, Mihai Trifan a stabilit pentru zilele următoare întâlniri atât cu preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, cât şi cu primarul Gabriel Boriga, în speranţa că sumele aprobate ca ajutor financiar vor fi şi achitate.

“Nu avem de unde să plătim atâtea datorii, aşa că speranţele se leagă de banii care vor veni de la CJD şi CLM. Dacă aceştia vor ajunge în contul clubului, vom găsi soluţii legale pentru a achita datoriile acumulate. Sper să mai semnez şi nişte contracte, totul este să continuăm. Sunt doar 13 echipe în serie, am înţeles că trei dintre ele se vor retrage, important este să fim acolo.Mai sunt şi aceste datorii către stat, dar le vom reeşalona, obligându-ne să le plătim în următoarele două luni”.

Să mai spunem că meciul cu Sportul Studenţesc, programat pentru sâmbătă, la ora 11.00, pe stadionul din Giuleşti, nu va fi televizat. Deplasarea se va face, foarte probabil, în ziua partidei, dat fiind că distanţa nu este una mare.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial