2 mai 2024
Chindia Târgovişte – Stoican ar putea fi schimbat!

Chindia Târgovişte – Stoican ar putea fi schimbat!

❚ Antrenorul a fost chemat aseară de fostul internaţional la o discuţie bărbătească, iar meciul de mâine, cu ALRO Slatina, va reprezenta un adevărat test de foc ❚ „În următorul an şi jumătate nu vor apărea schimbări pe banca tehnică”, aduce asigurări vicepreşedintele-delegat Sorin Lungu, nemulţumit în schimb de jocul echipei de la Oradea, unde recunoaşte că s-a obţinut o remiză norocoasă ❚ Bursa zvonurilor oferă ca variantă de înlocuire cuplul Imilian Şerbănică – Petre Marin, însă primul neagă orice discuţie purtată cu şefii Chindiei

Chiar dacă a plecat neînvinsă de la Oradea, după ce a remizat 2-2 cu FC Bihor, Chindia a etalat acelaşi joc cu multe slăbiciuni, în special pe faza de apărare. Dacă fundaşii centrali Sorin Rădoi şi Sebastian Mladen ne-au obişnuit cu evoluţii modeste, parcă şi mai slab a fost Sorin Buşu, pe flancul stâng. Dezamăgitor a fost şi Ionuţ Şerban, forţat ca titular într-un mod exagerat, să nu mai spunem că nici Mihăescu sau Poiană nu au rupt gura târgului, alţi favoriţi ai antrenorului Stoican.

Rezultatul şi impresia finală au fost salvate într-o bună măsură de reuşitele lui Alexandru Băluţă, care se tot lipeşte de gol. A reuşit unul şi în partida cu Vâlcea (2-1), plus încă trei la un meci de juniori A (6-0 la Astra Ploieşti). Chit că mai adună puncte, Chindia etalează un joc neconvingător, iar Flavius Stoican şi-a cam pierdut din susţinători.

„Rezultatul a fost inechitabil, am avut noroc”

Prezent la meciul de la Oradea, vicepreşedintele-delegat Sorin Lungu a avut puterea să recunoască realitatea că echipa s-a comportat din nou modest.

„Nu prea mi-a plăcut jocul. Am avut noroc că s-a terminat egal, iar rezultatul a fost inechitabil”.

Se pare că nici preşedintele de onoare Gică Popescu nu ar fi prea încântat de cum joacă echipa cu Stoican, dovadă că ieri l-a chemat la Bucureşti pentru a purta discuţii pe această temă. Sursele noastre vorbesc chiar despre posibile schimbări pe banca tehnică, vehiculându-se varianta Imilian Şerbănică (antrenor principal) – Petre Marin (antrenor secund şi jucător), ultimul fiind văzut în ultimele zile la Târgovişte.

„Nu vor apărea schimbări pe banca tehnică în următorul an şi jumătate, iar Stoican nu va fi înlocuit în această perioadă. Cât despre Petre Marin, nu cred că este născut în 1991-1992, genul de fotbalist de perspectivă care ne interesează pe noi. Singurul lucru care ne lipseşte în staful tehnic este un maseur, în rest e complet”, a fost replica vicelui Lungu.

Șerbănică neagă, dar parcă ascunde ceva

Aceeaşi atitudine a abordat şi Imilian Şerbănică, de unde şi ideea că totul pare doar un simplu zvon.

„Nu am primit nici o propunere din partea celor de la Chindia, dar în fotbal lucrurile se pot mişca repede. Poate că nu iese fum fără foc, însă până în acest moment nu au existat discuţii cu cei de la Târgovişte. Este purul adevăr, mai ales că nu vreau să dezinformăm opinia publică. Am lucrat cu Petre Marin, e posibil să mai colaborăm, aşa că nu se ştie niciodată”.

Dacă şefii Chindiei ar avea gânduri să numească un nou antrenor, poate că nu ar fi rău să revină la una din variantele trecute, Costel Pană sau Silviu Dumitrescu, ambii reuşind să lase o impresie plăcută. Cu Stoican la timonă, echipa practică un joc urât, departe de spectacolul pe care îl anunţa Gică Popescu.

Stoican nu e pe placul multor jucători

Flavius Stoican nu este foarte iubit nici de jucători, mulţi dintre ei regretându-i pe Costel Pană sau Silviu Dumitrescu. Chiar dacă unii sunt folosiţi titulari şi nu sunt nici măcar localnici, îşi exprimă nemulţumirea legată de noul antrenor, căruia îi reproşează mai multe lucruri.

„Stoican a venit cu jucătorii lui, gen Poiană, Mihăescu sau Buşu, pe care îi foloseşte titulari cu orice preţ, dar care nu merită această favoare. A ajuns să facă tot felul de experimente nereuşite, iar noi pierdem puncte, pierdem bani şi îi pierdem pe spectatori. A remarcat toată lumea că omul e slăbuţ ca antrenor, însă e adus de Gică şi nu are nimeni curajul să spună ce crede”.

De când a venit Stoican, puţini jucători dâmboviţeni mai prind un loc de titular sau chiar lotul de 18. Este cazul şi celor mai buni fotbalişti dâmboviţeni ai ultimilor doi ani, Cristian Cherchez şi Răzvan Dobre.

„Cherchez s-a accidentat la ultimul antrenament dinaintea plecării spre Oradea”, a sunat justificare lui Sorin Lungu, însă jucătorul s-a pregătit ieri în condiţii normale.

Galerie de apreciat

Chindia a fost încurajată la Oradea de o galerie formată din 25-30 de persoane, care a parcurs peste 1.000 de kilometri pentru a fi alături de jucătorii lui Stoican, la fel petrecându-se şi în deplasarea de la Piteşti. Se aude că acţiunea fanilor a fost sponsorizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, de vreme ce preşedintele Mihai Neguţ ar fi refuzat să suporte aceste cheltuieli din bugetul clubului. Aşteptăm revenirea în ţară a preşedintelui executiv al Chindiei, de vreme ce încă nu a apărut o dovadă clară că autorităţile locale sau judeţene au sprijinit financiar clubul în acest an. Cel puţin acest lucru nu s-a întâmplat în primele trei luni.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial