24 aprilie 2024
Odobeşti – Asfalt pentru oameni harnici!

Odobeşti – Asfalt pentru oameni harnici!

“Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu, a fost prezent în comuna Odobești pentru a observa stadiul lucrărilor de asfaltare a unui tronson din DJ 401 A.

Asfaltarea se execută pe o lungime de 1,5 km și este finanțată integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița. După cum a arătat și președintele Florin Popescu, lucrarea din satul Miulești, comuna Odobești, este o continuare a asflatărilor derulate în cursul anului 2011: ”Am continuat lucrările de asflatare pe care le-am început în anul 2011 pe drumul de legătură dintre Odobești și Costeștii din Vale, un tronson pe care nu se intervenise de câțiva ani. Având în vedere traficul din zonă, am considerat că este normal să finalizăm aceste lucrări de asflatare. Aici, la Odobești am întâlnit oameni harnici și care împreună cu domnul Alecu – un primar de soi din Dâmbovița, au realizat lucruri minunate în comuna lor de care cred că sunt mândri. Lucrările sunt executate de societatea proprie de drumuri și poduri a CJD, valoarea acestora fiind de 6 miliarde de lei vechi.”

La rândul său, primarul comunei Odobești, Niculae Alecu, a subliniat importanța reabilitării acestui drum pentru comunitate: ”DJ 401 A este un drum foarte circulat care traversează comunele Poltlogi, Costești, Odobești, Mogoșani. E un lucru extraordinar că se asflatează și acest tronson. Ca întotdeauna, președintele CJD s-a ținut de cuvânt. Sperăm ca până în toamnă să nu mai rămână niciun metru de drum județean neasfaltat. Și drumurile comunale, în raport cu suprafața comunei, sunt asfaltate în procent ridicat, comuna fiind pe primele trei locuri după acest criteriu. Cu sprijinul CJD și prin asocierile cu acesta am reușit să asfaltăm 13 km de drumuri comunale, în contextul în care în 2008 am promis doar 2 km de asfalt”. Totodată, edilul șef a mai menționat că Odobești este comuna prin care trece cel mai lung segment, de 9 km, din Drumul Sudului – reabilitat prin fonduri europene de către CJD.

Președintele CJD a ținut să enumere, în acest context, și alte lucrări de reabilitare a drumurilor județene care se execută în această perioadă. Astfel, au început lucrările de asflatare atât în sudul, cât și în nordul județului – pe drumul Cândești – Tătărani – Dragomirești, pe tronsonul dintre Crevedia și Ciocănești, pe ruta Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Adânca. De asemenea, s-au finalizat lucrările în cazul unor obiective de asociere a consiliilor locale cu CJD pentru asflatarea a două tronsoane de drum, în comunele Petrești și Brănești.

Nu în ultimul rând, Florin Popescu a anunațat că au venit sume consistente de la Ministerul Dezvolatării Regionale și Turismului, în cuantum total de aproximativ 70 de miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor din județ județene și comunale, dar și lucrările de execuție a rețelelor de apă”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei de ştiri MariusBUGA.ro de Biroul de presă al CJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial